Bombagól keserítette meg Huszti bemutatkozását a Vidi élén

Utolsóként a Puskás Akadémia csatlakozott a legjobb tizenhat mezőnyéhez a labdarúgó Magyar Kupában, miután szerda este vendégként 1-0-ra legyőzte a Fehérvárt. A meccset a horvát Puljic szépségdíjas találata döntötte el. A Vidi a második félidőben a kapuja elé szögezte az ellenfelét, ám gólt nem szerzett, így kiesett.

Magyar Nemzet
2022. 10. 19. 21:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a csodálatos gól döntötte el a Magyar Kupa Fehérvár–Puskás Akadémia rangadóját a legjobb harminckettő között. Puljic annak dacára képes volt fél ollómozdulattal elrúgni Favorov beadását, hogy a labda kicsit mögé jött az ideálishoz képest.

A második félidőt a Fehérvár szinte végigtámadta, de kihagyta a helyzeteit. A legnagyobb lehetőség talán az volt, amikor a 79. percben Schön szép csellel ment el a bal oldalon, ám erős beadásáról Kodro és Funsho is lemaradt, egyetlen lépésre a kaputól.

Nem tudott tehát betalálni a Vidi, s a meccs hajrájában a szurkolói ismét elfordultak a csapattól, az ismert rigmussal fejezték ki lesújtó véleményüket.

A Puskás Akadémia 1-0-ra nyert és utolsóként ott van a legjobb tizenhat között. Huszti Szabolcsra még sok munka vár a Vidi vezetőedzőjeként.

A forduló legnagyobb meglepetéseként a Ferencváros hosszabbításban kikapott 3-2-re a harmadosztályú Iváncsa otthonában és kiesett. Az NB I-es klubok közül a Fradi mellett a Kecskemét és a Fehérvár esett ki.

 

Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):

Fehérvár–Puskás Akadémia 0-1
Haladás (NB II)–Budapest Honvéd 1-2
Ajka (NB II)–Újpest 1-3
Kazincbarcika (NB II)–ZTE 0-2
Iváncsa (NB III)–Ferencváros 3-2  – hosszabbítás után
Mosonmagyaróvár (NB II)–Kisvárda 0-3
Felsőzsolca (megyei I.)–MTK Budapest (NB II) 0-6
Debreceni EAC (NB III)–Debreceni VSC 0-4
Nagykanizsa (NB III)–Békéscsaba (NB II) 1-4
Balatonfüred (NB III)–Paks 0-3
Nagyatád (megyei I.)–Monor (NB III) 0-3
Nyergesújfalu (megyei I.)–Mezőkövesd 1-4
Budafok (NB II)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 1-0 – hosszabbítás után
ESMTK (NB III)–Siófok (NB II) 3-1 – hosszabbítás után
Győr (NB II)–Kecskemét 1-0
Nyíregyháza (NB II)–Vasas 1-2

Borítókép: Puljic élete gólját lőtte (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.