Xavi: Ha velem nem megy, majd jön másik edző

Xavi, a Barcelona futballcsapatának vezetőedzője szerint a közelmúlt csalódást keltő eredményei ellenére sem kell még temetni ezt az idényt, hiszen a játékoskerete trófeák megnyerésére hivatott.

Magyar Nemzet
2022. 10. 19. 19:53
Xavi Barcelona
Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten két olyan eredményt is el kellett könyvelnie Xavinak, amit nem szeretett volna. Csapata, a Barcelona az Interrel ikszelt a Bajnokok Ligájában, ezzel a kiesés szélére sodródott, majd az El Clasicót is elveszítette a Real Madriddal szemben, és lecsúszott az első helyről a tabellán.

Az elmúlt időszak csalódásai ellenére a katalán vezetőedző bízik benne, hogy a katalán gárda trófeák elhódítására hivatott.

– Őszintének kell lennem a Barcelona szurkolóival és a klubbal is – fogalmazott Xavi csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Úgy gondolom, hogy egy olyan csapatot építettünk, amely képes címeket nyerni. Annak ellenére is a világ legizgatottabb embere vagyok, hogy az elmúlt egy hétben sok kritika ért bennünket. Emellett viszont rengetegen bátorítanak is engem. A mobiltelefonom éppen ezért úgy néz ki, mintha egy rokonom meghalt volna. Ha nem érünk el sikereket, annak meglesz a következménye, de én nyugodt vagyok. Úgy látom, hogy a játékoskeretünk képes arra, hogy trófeákat hódítson el. Ha ez nem jön össze, akkor majd egy másik edző lép a helyemre, és fut ő is egy kört.

 

A Barcelona trénere hozzátette, ő mindent megtesz annak érdekében, hogy gárdája visszatérjen a helyes útra, hiszen még semmi sincs veszve.

– A csapat helyzete olyan-amilyen. Jól kezdtük az idényt, de most nem teljesítünk kielégítően. Ez nem állít meg engem, lépésről lépésre haladunk majd előre. Három ponttal vagyunk lemaradva az éllovas mögött, szóval folytatnunk kell a munkát, ami nagyon sokáig tart. A sikertől a vereségig tartó út viszont nagyon rövid – elmélkedett a Barcelona csapatánál az elmúlt évtized legrosszabb statisztikájával rendelkező edző.

A gránátvörös-kékek csütörtökön a Villarreal elleni bajnoki mérkőzésen (21.00, tv: Spíler 2) próbálhatnak meg visszatalálni a siker útjára.

 

Borítókép: Xavi a Barcelona edzésén (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.