Lewandowskit nem kárpótolták, Benzema kapta az Aranylabdát

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Karim Benzema kapta 2022-ben az Aranylabdát; helyesebben a 2021-22-es idény alapján ítélték neki a labdarúgás legbecsesebb egyéni díját. Robert Lewandowski, aki tavaly általános megdöbbenésre Lionel Messi mögé szorult, idén is csak a Gerd Müller-díjjal vigasztalódott.

Magyar Nemzet
2022. 10. 17. 21:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén először nem a naptári évben, hanem a nyáron véget ért futballidényben nyújtott teljesítmény alapján ítélték oda az Aranylabdát, ezért tartották meg a díjátadó ünnepséget már októberben. Értelemszerűen a világbajnokság majd csak egy év múlva lesz fontos szempont.

A végeredmény nem okozott meglepetést, hiszen már előre kiszivárgott, hogy lesz a győztes. Nem érdemtelenül. A 34 éves francia csatár oroszlánrészt vállalt a Real Madrid tizennegyedik Bajnokok Ligája/BEK-diadalából. A Liverpool ellen 1-0-ra megnyert döntőben ugyan Vinícius szerezte a győztes gólt, de 15 találattal Benzema lett a sorozat gólkirálya, miként a La Ligában is ő szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 27-et.

Benzema dicsőséglistájáról immár csak a világbajnoki cím hiányzik, hiszen 2018-ban nem volt tagja az aranyérmes francia válogatottnak. Idén pótolhatja a mulasztást.

Robert Lewandowskit tehát nem kárpótolták a tavalyi méltatlanságért, amikor megelőzte. Idén a Gerd Müller-díjjal jutalmazták a nyáron a Bayern Münchentől a Barcelonába igazolt lengyel középcsatárt.

 

Lewandowski idén a dobogóra sem fért fel, hiszen Benzema mellett és is megelőzte.

 

– Nagyon büszke vagyok! Nagy álmom volt ez gyerekkorom óta, és soha nem adtam fel a reményt. Itt vannak életem példaképei, Ronaldo és Zidane, minden gyerek erről álmodik, hogy aranylabdás lesz. Mindig is az járt az eszemben, hogy minden lehetséges. Nehéz időszak volt, amikor nem játszottam a válogatottban. Büszke vagyok az általam megtett útra. Voltak nehéz időszakok, a családomnak is nehéz volt azokban az időkben. Köszönöm az edzőim, az elnököm, a csapattársak segítségét is – nyilatkozta Benzema.

Aranylabda, 2022, az első tíz:

1. Karim Benzema (Real Madrid)
2. Sadio Mané (Liverpool, most: Bayern München)
3. Kevin De Bruyne (Manchester City)
4. (Bayern München, most: Barcelona)
5. (Liverpool)
6. (PSG)
7. Thibaut Courtois (Real Madrid)
8. Vinícius Junior (Real Madrid)
9. (Real Madrid)
10. (Dortmund, most: Manchester City)

A további díjazottak

A női Aranylabdát a tavalyi győztes Alexia Putellas (Barcelona) nyerte, a legjobb U21-es játékos a szintén barcelonai lett, míg a Sócrates-díjat – amelyet a példamutató társadalmi munkájával kiemelkedő labdarúgó kaphatja – első alkalommal Sadio Manénak adták. A legjobb támadónak járó Gerd Müller-trófeát Robert Lewandowski érdemelte ki, a kapusok között Thibaut Courtois volt a legjobb, az év klubja a Manchester City lett.

Borítókép: Benzema 34 évesen ért fel a csúcsra (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.