Klopp: Ahogyan kinézek, az önmagában megér egy piros lapot

Pep Guardiola a játékvezető ténykedésére panaszkodott, miután csapata, a Manchester City vasárnap elszenvedte első vereségét az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság zajló idényében. A címvédőt a nagy rivális Liverpool győzte le 1-0-ra, de Jürgen Kloppnak, a hazaiak menedzserének a siker ellenére is magyarázkodnia kellett.

Magyar Nemzet
2022. 10. 17. 11:36
Jürgen Klopp Liverpool
Jürgen Klopp Liverpool Fotó: Oli Scarff Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pep Guardiola csapatának, a Manchester Citynek vasárnap este a Liverpool otthonában szakadt meg a veretlenségi sorozata, a Vörösök 1-0-ra diadalmaskodtak a címvédő felett. A katalán vezetőedző megdicsérte a futballistáit a vereséget követően, Anthony Taylor ténykedésével viszont közel sem volt ilyen elégedett. Szerinte a játékvezető nem volt következetes.

– A bíró odajött az edzőkhöz, és mondta nekünk, hogy folytatni kell a játékot, pedig milliónyi szabálytalanságot követtek el a játékosok. De amikor mi betaláltunk, akkor úgy döntött, hogy nem kellett volna folytatni a játékot. Mindezt azért, mert az Anfielden voltunk 

– panaszolta Guardiola. – Elég helyzetünk volt, köztük néhány hatalmas ziccer. Végig bátran játszottunk, úgy, ahogy szerettünk volna, szóval nem róhatok fel és nem is bánok semmit a játékunkkal kapcsolatban.

 

Jürgen Klopp nem hagyta szó nélkül a kollégája szavait. A német szakember úgy látta, két szabálytalanság is megelőzte a City érvénytelenített gólját.

– Hallottam, hogy néhányan azt mondták, azért ez a VAR-döntés, mert az Anfielden voltunk. A Móval (Mohamed Szalah – a szerk.) szemben elkövetett szabálytalanság idején viszont a játékvezetőre nem volt hatással az Anfield. Fabinhóval is szabálytalankodtak (a City érvénytelenített gólja előtt), szerintem ebben mindenki egyetért. Utána Ali (Alisson Becker) már megfogta a labdát (amit aztán kirúgott a kezéből), szóval én így látom a helyzetet 

– fogalmazott a Liverpool menedzsere, majd a bírói döntésekre is reagált. Pep is intenzíven reklamált, ahogyan én is, de valójában ugyanolyan hibák miatt tettük ezt. Egymással egyáltalán nem vitatkoztunk. Én tisztán láttam, amikor Szalah-t lerántották és a partjelzőt is. Nem volt mindegy, hogy 1-0-nál mi jövünk szabadrúgással, esetleg az ellenfél egy kontrával. Hatalmas a különbség a kettő között. Emiatt kaptam fel a vizet, amire tényleg nem vagyok büszke, de már megtörtént.

 

Klopp a mérkőzéseken olykor megfeledkezik magáról, ez a City elleni bajnokin is megtörtént vele. A játékvezető ráunva az edző szóáradatára, a 86. percben kiállította őt.

– A piros lap az én hibám volt. A pillanat hevében túllőttem a célon, de nem gondolom, hogy tiszteletlen lettem volna bárkivel szemben is. Megnézhetik a képeket, én pedig már 55 éve tudom, hogy önmagában megér egy piros lapot, ahogy ezekben a pillanatokban kinézek. Elvesztettem akkor a fejem, ami nincs rendben, ugyanakkor van némi mentségem. Nem értem, miképpen fordulhatott elő, hogy nem fújták le azt a szabálytalanságot – magyarázta.

Kiállítása nyomán Klopp kihagyja a Liverpool hétközi mérkőzését a West Ham ellen. A Manchester City ezúttal nem lép pályára, az éllovas Arsenal elleni találkozóját ugyanis elhalasztották.

Premier League, 12. forduló:

kedd:
Brighton–Nottingham Forest 20.30
Crystal Palace–Wolverhampton Wanderers 21.15

szerda:
Bournemouth–Southampton 20.30
Brentford–Chelsea 20.30
Liverpool–West Ham United 20.30
Newcastle United–Everton 20.30
Manchester United–Tottenham Hotspur 21.15

csütörtök:
Fulham–Aston Villa 20.30
Leicester City–Leeds United 21.15

Borítókép: Jürgen Klopp a Manchester City elleni rangadón (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.