Gnabry szerint erődemonstrációt tartott a Bayern München

A német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának zárómérkőzésén, egyben rangadóján a Bayern München 5-0-ra kiütötte a még Sallai Roland nélkül felálló Freiburgot, s ezzel megelőzte a riválisát, s feljött a második helyre. Az Union Berlin továbbra is tartja a lépést, a Dortmundot is legyőzte.

Magyar Nemzet
2022. 10. 17. 9:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így semmisítette meg a Bayern München a Freiburgot. Csak nekünk, magyaroknak vigasz, hogy nem volt részese a bajorok vérengzésének…

 

Az öt müncheni találatot öt különböző játékos szerezte, ami újabb adalék ahhoz, hogy a Bayern ismét formába lendült. 

– Nagyon jó érzés volt megélni, hogy mindenki mennyire jól játszott a csapatból – éppen ezt emelte ki a találkozó után az első gól szerzője, Serge Gnabry. – Néhány felesleges nehézség után demonstráltuk az erőnket. Nagyon jól játszottunk, minden elemében uraltuk a játékot, és sok jó helyzetünk volt.

 

Nehéz ehhez bármit is hozzáfűzni. A Bayern túl van a válságos heteken, bizakodva várhatja a folytatást. A Bajnokok Ligájában lényegében már továbbjutott, a Bundesligában is csak egy csapat van előtte, az Union Berlin, amely Schäfer Andrással a soraiban ezúttal a Dortmundot győzte le 2-0-ra.

Bundesliga, 10. forduló:

Bayern München–Freiburg 5-0
Köln–Augsburg 3-2
Union Berlin–Borussia Dortmund 2-0
RB Leipzig–Hertha 3-2
Eintracht Frankfurt–Bayer Leverkusen 5-1
VfB Stuttgart–VfL Bochum 4-1
Werder Bremen–Mainz 0-2
VfL Wolfsburg–Borussia Mönchengladbach 2-2)
Schalke–Hoffenheim 0-3

Az élcsoport:  1. Union Berlin 23 pont, 2. Bayern München 19, 3. Freiburg 18.

Borítókép: Gnabry fejesből szerezte a bajorok első gólját (Fotó: Getty)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.