Ismét hatékony volt, a Real Madrid nyerte az El Clásicót

A Real Madrid 3-1-re legyőzte a Barcelonát az idény első El Clásicóján, sikerével a címvédő a tabella élére állt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 18:10
Federico Valverde Gavi Real Madrid Barcelona
FBL-ESP-LIGA-REAL MADRID-BARCELONA Real Madrid's Uruguayan midfielder Federico Valverde (L) fights for the ball with Barcelona's Spanish midfielder Gavi during the Spanish League football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium on October 16, 2022. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP) Fotó: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába várta jobb gólkülönbségének köszönhetően a La Liga tabellájának éléről az El Clásicót a Barcelona, az előjelek inkább a Real Madrid sikerét ígérték. A katalánok ugyanis az Inter ellen két Bajnokok Ligája-meccsen csak egy pontot szereztek, ezzel a kiesés szélére sodródtak az elitsorozatban, ahol a címvédő Real már bebiztosította a továbbjutását.

A bajnokságban mindkét csapat csak egyszer botlott a rangadó előtt: a Barcelona még az első fordulóban a Rayo Vallecano, a Real két hete az Osasuna ellen játszott döntetlent. Carlo Ancelotti csapata viszont az olasz tréner második madridi időszakában eddig minden fontos rangadóját megnyerte a bajnokságban: amikor tavasszal a Barca 4-0-ra nyert Madridban, addigra a Real már utcahosszal vezette a tabellát. Ezúttal erről szó sem volt, ahogy 0-4-ről sem.

A Real hamar kihasználta óriási sebességfölényét Sergi Robertóval szemben, s bár a brazil lövését még védte a kipattanóból megszerezte a vezetést.

Az idei Aranylabda fő várományosának találatára a 2020-ban a FIFA által az év játékosának választott felelhetett volna, ám közvetlen közelről, ordító helyzetben nem találta el a kaput.

A Real valószínűleg 0-0-nál sem szégyellte volna átengedeni a területet ellenfelének, de előnyben ezt még nyugodtabban megtehette. Amikor viszont helyzetbe került a hazai csapat, ismét hatékony volt: Federico Valverde lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A második játékrészben újra Benzema talált be, de ezúttal lesről indult, így maradt a 2-0-s hazai vezetés. A katalánok edzője, Xavi hármas cserével igyekezett lendületet adni csapatának, és sikerrel is járt.

Súlyos sérülései óta talán a legjobb meccsét játszotta a még mindig csak tizenkilenc éves Ansu Fati, és az ő szólója és beadása után szépített a szintén csereember Ferran Torres.

Kissé váratlanul izgalmas lett az utolsó tíz perc, sőt Sergi Roberto egyenlíthetett volna, de a fejesét blokkolta Ferland Mendy.

Az utolsó szó azonban a Realé volt: a csereként beküldött lépett ki a leshatárról Valverde labdájával, tizenegyest harcolt ki, majd értékesítette is azt, hiába kapott bele Ter Stegen a lövésbe.

A Real Madrid ismét fontos rangadót nyert, a 3-1-es győzelemmel átvette a vezetést a tabellán.

La Liga, 9. forduló

Real Madrid–Barcelona 3-1
Gól: Benzema, Valverde, Rodrygo (11-esből), ill. Ferran Torres

A bajnokság élmezőnye: 1. Real Madrid 25 pont, 2. Barcelona 22, 3. Atlético Madrid 19.

Borítókép: Valverde (fehérben) góllal járult hozzá a madridi sikerhez (Fotó: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.