Az NB I-ben nevelkedett az iváncsai hősök többsége

Érthetően az érdeklődés középpontjába kerültek az Iváncsa játékosai, miután a harmadosztályú csapat hosszabbításban, 3-2-es győzelemmel kiverte a Ferencvárost a legjobb tizenhat közé. Érdekesség, hogy a keret tagjainak többsége NB I-es, jellemzően fővárosi klubban nevelkedett, s persze a futball mellett ma már dolgozik.

Magyar Nemzet
2022. 10. 20. 13:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötmillió eurót érő Adama Traoré összes lövését hárító Varga Ádám története járta be elsőként a világhálót. A kapus egy lószállító üzemben dolgozik lakatosként, neki már a meccs másnapján hajnalban kellett kelnie.

– A három gólszerzőnk közül Aradi Csaba szállítmányozó, a csapatkapitány Suszter László anyagbeszerző, Kercsó Bence pedig Cseszneki Richárddal együtt egy horgászboltban dolgozik. Kovács Sándor gyárépítkezésen felügyel mint munkavédelmi biztos, Vallejos Dominique az üzleti életben jeleskedik, ingatlanhirdetésekkel foglalkozik. A Fradi ellen nem játszó 25 éves Nyul Krisztián a Budapest Honvéd egyik játékoselemzője – árulta el a Borsnak Baki Imre klubelnök.

Az Iváncsa 2017-ben jutott fel az NB III-ba, a 2022–23-as idényben jelenleg a második helyen áll a Hódmezővásárhely mögött, illetve a Dunaújváros előtt a harmadosztály Közép csoportjában.

 

Érdekesség, hogy a csapat 2021-ben megnyerte ugyanezt a bajnokságot, de nem vállalta az NB II-es indulást. Ennek köszönhetően jutott fel a Kecskemét a második vonalba, ahonnan aztán egy év múlva még feljebb lépett az NB I-be. A Kecskemét tehát a mai napig hálás lehet az Iváncsának.

 

Az iváncsai játékosok bizonyították, hogy képzett játékosok, ami nem véletlen, többségük első osztályú klubnál nevelkedett. A győztes gól szerzője, Kercsó Bence történetesen a Ferencvárosban.

Íme, a lista:

Varga Ádám – Paks, Puskás Akadémia
Barta Barnabás – Honvéd
Suszter László – MTK
Kovács Sándor – Fehérvár, Puskás Akadémia
Petrezselyem Tamás – Újpest
Aradi Csaba – Dunaújváros
Cseszneki Richárd – Puskás Akadémia, Fehérvár
Kercsó Bence –  Ferencváros
Vallejos Dominique – Puskás Akadémia, Fehérvár
Horváth Bence – KBSC
Nyilas Bence – Újpest
Maka Alex – Ferencváros
Pribék Patrik – Mol Fehérvár
Jova Bálint – MTK, Újpest
Fehér Imre –  Ferencváros, Honvéd
Vámosi Róbert – Perkáta

Borítókép: Iváncsai extázis (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.