Nem akart tovább várni, a csángó Corbu román válogatott lesz

Elfogadta a meghívót a román labdarúgó-válogatottba a Puskás Akadémia csángó játékosa, Marius Corbu, így szeptemberben már a Nemzetek Ligájában szerepelhet.

Magyar Nemzet
2022. 09. 16. 12:52
Marius Corbu
Debrecen 20220827 Labdarúgás 2022 NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Puskás Akadémia PAFC Fotó Török Attila Nemzeti Sport Marius Corbu Dzsudzsák Balázs Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marius Corbu 2020 óta játszik Magyarországon, a Puskás Akadémia Csíkszeredáról igazolta le a csángó fiatalt. Teljesítményére már első itteni idényében is felfigyeltünk, azonban így voltak ezzel a románok is.

Bár Felcsútra igazolása előtt egyetlen korosztályos válogatottban sem szerepelt, Corbu azóta a román U20-as és U21-es nemzeti csapat mezét is magára öltötte.

Ez már sajnos előrevetítette, hogy Corbu a felnőttválogatottak közül sem a magyarban játszik majd, korábban román lapok érdeklődésére Marco Rossi is elárulta, hogy nagyon nehéz feladat lenne a támadó meggyőzése.

A románok szeptemberi Nemzetek Ligája-meccseire kihirdetett keretbe ugyanis Corbu elfogadta a meghívást, és a románok mentalitását ismerve is meglepő lenne, ha ne mutatkozna be a felnőttválogatottban szeptember 23-án Finnország vagy szeptember 26-án Bosznia-Hercegovina ellen.

A román válogatott négy forduló után három ponttal az utolsó, kieső helyen áll az NL B divíziójában, miközben a magyar nemzeti csapat vezeti az A divízió halálcsoportját.

Corbu a közmédiának elárulta: szeretett volna magyar válogatott lenni. Annyira azonban nem, hogy ezért még három évet várjon, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályai alapján ugyanis öt, hazánkban eltöltött év után ölthette volna magára a magyar válogatott mezét.

– Keresett a magyar válogatott stábja, mondták, hogy szeretnének együtt dolgozni velem, és megpróbálnak mindent azért, hogy ez lehetséges legyen. Sajnos nem sikerült. Ez egy nagyon nehéz helyzet, de örülök is, mert ez azt jelenti, valamit jól csinálok. 

Nagyon fiatal vagyok, a fociban egyik napról a másikra megváltozhat minden, ha nem használom ki a a lehetőségeket, akkor lehet, hogy rosszul járok

– fogalmazott Corbu, aki korábban a legfőbb motivációjának azt nevezte meg, hogy nagy világversenyen szerepeljen. A román válogatott legutóbb 2016-ban szerepelt Európa-bajnokságon, az előző, 2021-es kontinensviadalra a magyar válogatottal ellentétben nem jutott ki, világbajnokságon mindkét válogatott az előző évezredben járt legutóbb. A 2024-es Eb idejére még nem telt volna le az öt év a magyar válogatott szempontjából, ám nagyon úgy tűnik, hogy Corbu a németországi seregszemlén túl is legfeljebb a román nemzeti csapat tagjaként szerepelhet világversenyen.

Borítókép: Marius Corbu (középen) néhány nap múlva bemutatkozhat a román felnőttválogatottban (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.