Franck Ribery a napokban bejelenti a visszavonulását

Szezon közben nem szokás váratlan bejelentéssel sokkolni a szurkolókat, jóllehet Franck Ribery szándékai már ismertek. A 39 éves labdarúgó egy mérkőzésen lépett pályára a szezonban a Salernitana csapatában, a sérülése akadályozta meg abban, hogy több időt töltsön a pályán. Ribery benne van a korban, már nem tervez futballistaként, de a klubja a visszavonulása után is számít a szolgálataira.

Magyar Nemzet
2022. 10. 08. 7:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salernitana sztárja, Franck Ribery a jövő héten esedékes sajtótájékoztatón jelentheti be visszavonulását – írja a La Gazzetta dello Sport. Az exfrancia válogatott játékos a szezon eleje óta térdproblémával küzd. Ribery csak 36 percet játszott a Serie A első fordulójában a Roma elleni mérkőzésen, de ezt követően már nem tudott pályára lépni a Salernitanában.


Az olasz sportlap szerint a gyenge fizikai állapota miatt juthatott arra a meggyőződésre Ribery, hogy a szezon közepén befejezze a pályafutását.

A lap arról számol be, hogy a Bayern München egykori sztárja a jövő héten a Salernitana elnökével, Danilo Iervolinóval tart sajtótájékoztatót, és ekkor jelentheti be visszavonulását. Ha Ribery valóban visszavonul, továbbra is a klubnál maradhat, nemzetközi nagykövetként dolgozhat a jövőben.

Ribery két szezont töltött a Fiorentinában, 51 meccsen hét gólt szerzett, mielőtt 2021–22-ben a Salernitanához igazolt. Szerződését automatikusan meghosszabbították az elmúlt szezonban. A francia középpályás 2006-ban vb-ezüstérmet nyert a francia válogatottal, majd 2013-ban Bajnokok Ligáját nyert a Bayernnel.

Borítókép: Ribery hamarosan lelép a futballvilág színpadáról (Fotó: footballitalia.net)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.