Kabaréba illő góllal dőlt el az Internazionale meccse

2-0-ra és 3-2-re is vezetett, mégis csak a 95. percben szerzett szerencsés találatnak köszönhetően nyert az Inter a Fiorentina otthonában.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 9:59
Henrikh Mkhitaryan Inter Milan
Henrih Mhitarjan Internazionale Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter gyengén kezdte a bajnokságot, s úgy tűnt, inog a kispad Simone Inzaghi alatt. Az utóbbi hetekben azonban, elsősorban a Bajnokok Ligájában a Barcelona ellen két meccsen szerzett négy pontnak köszönhetően javult a helyzet Milánó fekete-kék felén.

A Serie A-ban még mindig csak az üldöző szerepét játssza az Inter, ám szombaton zsinórban a harmadik bajnokiját is megnyerte, s mivel az előtte állók közül többen egymás ellen játszanak, néhány riválissal szemben biztosan javul a fordulóban Inzaghiék helyzete.

A legfrissebb áldozat a Fiorentina volt, igaz, a keret erősségéhez képest egyelőre alulteljesítő lila-fehérek nem adták olcsón a bőrüket. 0-2, majd 2-3 után is egyenlített a firenzei csapat, a nyáron a Real Madridtól megszerzett támadó, Luka Jovics a 90. percben alakította 3-3-ra az állást.

Mégsem tudott pontot szerezni a Fiorentina, a 95. percben ugyanis a menteni igyekvő Lorenzo Venuti Henrih Mhitarjan lábára bombázta a labdát, amely onnan a kapuba pattant.

Az örmény támadó igencsak különös körülmények között szerezte meg első gólját Inter-mezben, pedig a hajrában kis híján cserét kért.

– Átéltem már hasonlóan őrült meccseket, de ez különleges, mert megszereztem az első gólomat Inter-mezben. Fáradt voltam már az utolsó percekben, de mondtam az edzőnek, hogy a pályán akarok maradni, mert éreztem, hogy valami hasonló történhet. Nagyon fontos gól volt a csapat számára, bárhogyan is született – örvendezett Mhitarjan.

Serie A, 11. forduló

Fiorentina–Inter 3-4
Juventus–Empoli 4-0
AC Milan–Monza 4-1
Salernitana–Spezia 1-0

Az állás: 1. Napoli 26 pont/10 meccs, 2. Milan 26/11, 3. Atalanta 24/10, 4. Roma 22/10, 5. Lazio 21/10, 6. Udinese 21/10, 7. Inter 21/11, 8. Juventus 19/11.

Borítókép: Henrih Mhitarjan és az Inter örülhetett a hétgólos meccs végén (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.