Volt és jövőbeli válogatott futballisták gálája Debrecenben

A DVSC hazai pályán 4-1-re legyőzte az Újpestet, a sikerrel a lila-fehérek elé lépett a tabellán.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 16:07
null
DVSC-UTE NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I első szakaszának végén, a tizenegyedik fordulóban a Debrecen az Újpestet fogadta. A találkozót a helyszínen tekintette meg a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is.

A mérkőzés első gólját Dzsudzsák Balázs szerezte: a hazaiak csapatkapitánya addig hozta befelé a szélről a labdát, míg ballal tipikus tükörszélső-gólt tekert a vendégek kapujába. A száznyolcszoros válogatott középpályás a legszebb napjaira emlékeztető találattal igyekezett jelezni: még nem tett le arról, hogy visszaküzdje magát forma alapján is a nemzeti csapatba.

A válasz is korábbi (négyszeres) magyar válogatott játékostól jött: Simon Krisztián egyenlített. Az első félidő alapján pedig az 1-1 inkább a DVSC számára volt hízelgő.

A második játékrész azonban egészen másként alakult: előbb az egyszeres válogatott Bódi Ádám hozta kihagyhatatlan helyzetbe Sós Bencét, majd Dzsudzsák gólpasszt is jegyzett, szögletéből Varga József fejelt a kapuba, aki éppen Rossi érkezésekor kopott ki harminc meccs után a válogatottból.

A múlt válogatott játékosai után a ráadás a jövő emberétől jött: a 4-1-es végeredményt Baráth Péter állította be, akit Rossi idén rendre meghívott a válogatott keretbe, de pályára még nem küldte. Valószínűsítjük, hogy ez az évből még hátralévő két találkozó, a Luxemburg és Görögország elleni felkészülési mérkőzések egyikén megváltozik.

Győzelmével a Debrecen megelőzte ellenfelét: a DVSC tizenhárom pontos, és a hetedik helyről várja a folytatást, az Újpest tizenkét ponttal nyolcadik a tabellán.

NB I, 11. forduló:

Péntek
Kecskemét–Kisvárda 3-3 (1-1), Széktói Stadion, 2108 néző, jv.: Káprály. Gól: Nagy K. (37., 11-esből), Katona B. (57.), Djuranovics (87.), illetve Varga B. (18., öngól), Camaj (52.), Ötvös (81.)

Szombat
ZTE–Paks 3-0 (2-0), ZTE Aréna, 2313 néző, jv.: Bogár. Gól: Ikoba (6.), Mim (17.), Gergényi (85.)
Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 1-0 (1-0), Pancho Aréna, 1828 néző, jv.: Rúsz. Gól: Batik (37.). Kiállítva: Bocskay (74., Honvéd)
Vasas–Mol Fehérvár 2-0 (1-0), Illovszky Rudolf Stadion, 2027 néző, jv.: Berke. Gól: Novothny (35.), Ihrig-Farkas (82.). Kiállítva: Szerafimov (71., Fehérvár)

Vasárnap
Debrecen–Újpest 4-1 (1-1), Nagyerdei Stadion, jv.: Antal. Gól: Dzsudzsák (18.), Sós (52.), Varga J. (77.), Baráth (90.), illetve Simon K. (31.)
Mezőkövesd–Ferencváros 17.45

Borítókép: Négy gólt ünnepelhettek a debreceniek. (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.