Cristiano Ronaldo példaképnek tartja magát, és szidja a fiatalokat

Nagy port kavart az interjú a világbajnokság előtt. Cristiano Ronaldo élesen kritizálta a Manchester Unitedet és a fiatal labdarúgókat is, a számára kényes témák viszont egyelőre nem kerültek szóba, igaz, Piers Morgan interjújának hamarosan jön a második része.

Magyar Nemzet
2022. 11. 17. 11:03
Cristiano Ronaldo Manchester United
Cristiano Ronaldo Manchester United Fotó: EPA/Peter Powell Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a rövid ajánlókból is szalagcímek lettek. Cristiano Ronaldo élesen kritizálta klubját, a Manchester Unitedet Piers Morgan műsorában, de beszélt a családi tragédiájáról, szóba került a Manchester City és a mai fiatalok is. Az interjú időzítése érthető, a vasárnap rajtoló katari világbajnokság előtt sokan figyelnek a futballra, ráadásul Ronaldónak a következő egy hónapban nem kell közvetlenül megbirkóznia a visszhanggal a Unitednél. Ugyanakkor válogatottbeli csapattársa, Bruno Fernandes nem repeshet az örömtől.

UEFA Nations League - Group B - Portugal v Spain Cristiano Ronaldo
a válogatottban is kellemetlen visszhangra számíthat (Fotó: Reuters/Miguel Vidal)

Példakép vagyok. Nem annyira adok tanácsokat, de szeretek példát mutatni 

– állítja Cristiano Ronaldo, aki érthetetlennek tartja, hogy a mai fiatalok nem figyelnek rá, s szerinte ennek meg fogják inni a levét.

– Az én generációmból sokan magas szinten játszanak harmincöt éves korukon is túl. A mai fiatalok közül egy kezünkön meg tudjuk majd számolni, hány futballistának lesz hasonlóan hosszú karrierje. Akad azért kivétel is, a Manchester Unitednél Diogo Dalot nagyon professzionális és intelligens, ő sokáig fog magas szinten futballozni. Jó még a hozzáállása Lisandro Martíneznek és Casemirónak, bár utóbbi már túl van a harmincon – fogalmazott Ronaldo.

Dalot a portugál válogatottnál is csapattársa Ronaldónak, de ugyanez igaz Bruno Fernandesre is, aki nem került szóba az interjúban. A két sztár viszonya fagyosnak tűnik, bár talán túlzás erre a következtetésre jutni egy-két kiszivárgott videóból.

Ronaldo kritizálta a Manchester Unitedet, amiért a távolléte alatt a klubnál megállt az idő. A portugál futballista 2009-ben távozott a Real Madridhoz, majd 2021-ben tért vissza Angliába, ottani klubjánál pedig semmilyen infrastrukturális előrelépést nem tapasztalt.

Cristiano Ronaldo elismerte, valóban kevés híja volt, hogy tavaly a United helyett a City játékosaként térjen vissza Manchesterbe.

– Közel voltunk a megállapodáshoz. Aztán beszéltem Sir Alex Fergusonnal, aki annyit mondott: lehetetlenség, hogy a Manchester City játékosa legyek. Azt feleltem: oké, főnök!

Ronaldo második manchesteri korszakában több edzővel is együtt dolgozott. Ole Gunnar Solskjaert jó embernek tartja, akiből idővel jó edző válik majd. Ralf Rangnickról sokkal kevésbé hízelgő a véleménye.

Senki sem hallott róla. Nem is edző, csak sportigazgató.

Ronaldo családi tragédiájáról is beszélt, s elárulta, sokat jelentett neki a rivális klubok szurkolóinak és az angol királyi családnak a támogatása, miután tavasszal elhunyt újszülött kisfia.

Amikor viszont a róla véleményt alkotó korábbi játékostársairól beszélt, önellentmondásba keveredett.

Rio Ferdinand és Roy Keane támogatása sokat jelent, mert ők ismerik az öltözők világát, tudják, miről beszélnek. Hogy Wayne Rooney és Gary Neville miért kritizál folyton? Talán irigyek rám, talán ezt a feladatot kapják. De én nem vesztegetek időt a kritikus hangokra, azokkal szeretem körbevenni magamat, akik szeretnek engem.

Az interjúnak van második része is, ezt csütörtök este teszi nyilvánossá Piers Morgan, aki saját bevallása szerint Ronaldo rajongója, a portugált minden idők legjobb futballistájának tartja. Nem biztos, hogy rákérdez arra Ronaldónál, hogy miért hagyta faképnél a csapattársait.

 Borítókép: Cristiano Ronaldo szerint valójában nincs ilyen szoros kapcsolat a United játékosai között (Fotó: EPA/Peter Powell)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.