időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Ebből botrány lehet: mégis lesz szivárványos karszalag a vb-n

Magyar Nemzet
2022.11.23. 13:39 2022.11.23. 14:21
Ebből botrány lehet: mégis lesz szivárványos karszalag a vb-n

A német válogatott csapatkapitánya, Manuel Neuer állítólag dacolni akart a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szabályaival. Az egyértelmű és határozott kérés ellenére szivárványszínű karszagban lépett volna pályára Japán ellen a katari vb-n. Ez nem történt meg, de vasárnap a spanyolok elleni rangadón akár megvalósulhat. A Német Labdarúgó-szövetség ugyanis beperelte a FIFA-t a nemzetközi Sportdöntőbíróságon.

Két napja Anglia, sőt több nyugati ország is visszatáncolt, miután a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánvalóvá tette, hogy a világbajnokság nem lehet terepe különböző ideológiák népszerűsítésének. Így az Irán ellen 6-2-re megnyert mérkőzésen Harry Kane nem viselte a szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot.

Úgy tűnik, a német labdarúgó-szövetség nem nyugodott bele a FIFA állásfoglalásába, és beperelte a nemzetközi szövetséget a szivárványszínű kellék betiltása miatt. 

Ettől függetlenül a Twitteren több egymástól független forrás is azt állította, hogy Manuel Neuer, a németek csapatkapitánya a Japán elleni találkozón a számára oly fontos szalaggal a karján vezeti ki a kezdésre hazája válogatottját. A nagy nekibuzdulás dacára Neuer nem viselte a szivárvány színű kelléket, de ezt megteheti vasárnap a Spanyolország elleni rangadón. A Német Labdarúgó-szövetség ugyanis beperelte a FIFA-t a nemzetközi Sportdöntőbíróságon, s abban bízik, hogy néhány napon belül meg is születik az ítélet.

Fotó: Neuert és a németeket nem hatotta meg a FIFA állásfoglalása (Forrás: Twitter)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.