időjárás 5°C Marcella 2023. január 31.
logo

Adott a tehetség – csalódottak és tanácstalanok a németek

Magyar Nemzet
2022.12.02. 07:46 2022.12.02. 07:59
Adott a tehetség – csalódottak és tanácstalanok a németek

Ismét nem sikerült. 2018 után 2022-ben is a csoportkörben fejezték be a futball-vb-t a németek. A keret erőssége alapján érthetetlen az a mélypont, ahová eljutott a Nationalelf, az okok sokrétűek lehetnek, bár néhány nyilatkozat árulkodó.

Gödörbe kerültek a németek. A 2018-as oroszországi futball-vb után 2022-ben, Katarban is a csoportkör jelentette a végállomást a Nationalelf számára. A játékosok nyilatkozataiban két visszatérő elem volt: az értetlenkedés és az elrontott első meccs.

Kai Havertz Niclas Füllkrug csalódott németek
A németek kiesése után Kai Havertz és Niclas Füllkrug fejében sem az járt, hogy két gólt szerzett világbajnokságon. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

Niclas Füllkrug, aki Spanyolország és Costa Rica ellen is gólt szerzett a vb-n, noha néhány hónapja még a másodosztályban játszott: – Meccsről meccsre jobban játszottunk. A spanyoloknak komoly problémákat okoztunk, azt a meccset is megnyerhettük volna. Sajnos az első meccsbe belealudtunk.

Antonio Rüdiger: – Ismét semmire sem jutottunk, ez a kemény realitás. Pedig rengeteg a tehetség a csapatban.

Manuel Neuer, a válogatott legidősebb játékosa, aki negyvenéves lesz a következő vb idején: – A hibákat nem ma követtük el, hanem a Japán elleni második félidőben, azon a meccsen nem tudtuk elérni a megfelelő eredményt. Ma elvégeztük a feladatunkat, bár lehettünk volna még hatékonyabbak a kapu előtt.

Ilkay Gündogan, aki nem értett egyet a németek Japán előtti tiltakozásával: – Csapatként és egyénileg sem tudtuk magunkból kihozni a maximumot a világbajnokságon. Nehéz megfejteni az okokat, de muszáj megtalálnunk őket.

Arról nem esett szó, hogy vajon miért teljesített gyengén a német válogatott az első meccsen, a koncentráció csak a helyzetkihasználás kapcsán merült fel. Pedig ha kicsit jobban figyelnek a futballra a németek már a nyitányon, lehet, hogy elkerülhették volna az újabb kínos kudarcot.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Oroszország után Katarból is vert seregként távoztak a németek (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Kiestek a németek

A német szereplés teljes kudarc volt a katari világbajnokságon

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.