Luis Enrique esete a japán kamikázetaktikával

A spanyol válogatott az 1982-es világbajnokság óta először elvesztette harmadik csoportmeccsét, de így is bejutott a nyolcaddöntőbe, ráadásul a könnyebbnek tűnő ágra került. A szövetségi kapitány, Luis Enrique szerint azonban nincs ok az ünneplésre, és Pedri is aggódik.

Magyar Nemzet
2022. 12. 02. 7:18
Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány
ar-Rajján, 2022. december 1. Luis Enrique spanyol szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, az E csoportban játszott Japán-Spanyolország mérkõzés végén az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. december 1-jén. A japán csapat 2-1-re legyõzte a spanyol válogatottat, és mindkét együttes bejutott a nyolcaddöntõbe. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolország 2-1-re kikapott Japántól, de Costa Rica 7-0-s kiütése után nem meglepő, hogy a gólkülönbség a spanyolok javára döntött Németországgal szemben, így Luis Enrique válogatottja a második helyen továbblépett az E csoportból. Sőt a spanyolok ránézésre a könnyebb ágra kerültek a csoportelsőség elkerülésével, a nyolc közé jutásért Marokkóval játszanak, s továbbjutás esetén a negyeddöntőben is nagy valószínűséggel elkerülik Brazíliát.

Alvaro Morata Luis Enrique Gonda
Morata gólja után még elégedett lehetett Luis Enrique. Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

– Nincs ok az ünneplésre, Marokkó ellen egyáltalán nem mehetünk biztosra – hűtötte le a kedélyeket Luis Enrique. – Japán jutott tovább az első helyen, teljesen megérdemelten, ami nagyon bosszantó, mert mi szerettük volna megnyerni a csoportot.

A spanyol kapitány nem beszélt arról, hogy a japánok győztes gólja előtt kint lehetett a labda, szerinte az ellenfél újra betalált volna, ha azt a gólt nem adják meg.

Rúgtak két gólt, és ha nagyon kellett volna, rúghattak volna még kettőt. Ha a japán válogatott úgy érzi, már nincs veszítenivalója, akkor repül, mint egy kamikáze. Fordítottak, aztán visszaálltak normál üzemmódra. 

A spanyol válogatott sokkal rosszabbul is járhatott volna: Luis Enrique válogatottja három percig kiesésre állt, amikor Costa Rica megszerezte a vezetést Németország ellen.

– Tudtuk, hogy kiesésre állunk. Én is bátorítottam mindenkit a gólszerzésre, miután hátrányba kerültünk, de nem tudtunk betalálni, ahogy a németek elleni meccsből sem hoztuk ki a maximumot – mondta Pedri, a spanyolok fiatal középpályása.

Ez aggasztó a vb további szakaszára nézve, amikor már minden meccs élet-halál küzdelem lesz.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Luis Enrique állítása szerint csoportgyőzelemre, nem pedig a brazilok elkerülésére vágyott (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.