időjárás 20°C Magdolna 2023. május 29.
logo

Sallai Roland nyáron távozik, ezért jegeli őt a Freiburg

Magyar Nemzet
2023.03.26. 21:50 2023.03.26. 22:01
Sallai Roland nyáron távozik, ezért jegeli őt a Freiburg

Sallai Roland több bírálatot kapott az elmúlt napokban – Szoboszlai Dominikkel együtt – amiért kő-papír-ollóval döntötték el, ki rúgja a büntetőt Észtország ellen. A játékos ennek dacára boldog a válogatottnál, azért is, mert a klubcsapatában, a Freiburgban újabban kevés játéklehetőséget kap, Marco Rossi bizalmát viszont élvezi. A játékos édesapja szerint a Freiburg edzője is elkönyvelte, hogy a nyáron távozik. Mégpedig valószínűleg Olaszországba, a Lazio lehet a következő csapata.

– A fiam boldogan érkezett haza Németországból, mert végre pályára léphetett. Freiburgi klubedzője, Christian Streich tudja, hogy Roland nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik, szerintem ezért nem játszatta őt a legutóbbi két Bundesliga-meccsen. Ehhez Roland nem szokott hozzá, hiányzott neki a játék – nyilatkozta Sallai Roland édesapja, Sallai Tibor a Metropolnak.

Ebből az is kiderül, a Lazio lehet a befutó, és nem a Sevilla, a közelmúltban e két klubbal hozták hírbe Sallai Rolandot.

Egy kihagyott büntető nem a világvége, Sallai Roland a napokban inkább azért kapott bírálatot, ahogy Szoboszlai Dominikkel eldöntötték, ki rúgja a tizenegyest. A két játékos pechjére a kő-papír-ollót a tévé kamerái is rögzítették, így mindenki láthatta.

 

A kisgyerekes módiért előbb Szoboszlai kért elnézést, Marco Rossi még csütörtök este kifejezte a rosszallását, a vasárnapi sajtótájékoztatón pedig ismét szabadkozott a dolog miatt, hangsúlyozva, a magyar válogatott erénye az alázatosság, annak hiányában nem tud jól teljesíteni.

Spongyát rá, hétfőn Bulgária ellen nagyobb tétért, Európa-bajnoki selejtezőn lehet javítani.

Borítókép: Újabban Sallai Roland nélkül áll fel a Freiburg (Fotó: AFP)

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.