Nehéz helyzetben a bolgárok, de motiváltan lépnek pályára Budapesten

Mladen Krstajics szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A két csapat hétfő este csap össze egymással a Puskás Arénában.

Magyar Nemzet
2023. 03. 26. 19:34
KRSTAJIC, Mladen
Budapest, 2023. március 26. Mladen Krstajic szövetségi kapitány a másnapi, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezõre készülõ bolgár labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2023. március 26-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatottat irányító Marco Rossit követően vasárnap este a bolgár szövetségi kapitány, Mladen Krstajics is megtartotta a maga sajtótájékoztatóját a két csapat hétfői mérkőzése előtt. A vendégek edzője elmondta, véleménye szerint a csapata pénteken nem érdemelt vereséget Montenegró ellen, és Budapestre azzal a céllal érkeztek meg, hogy javítsanak a helyzetükön.

– A Montenegrótól elszenvedett vereség miatt nagy nyomás alatt vagyunk, de be akarjuk bizonyítani, hogy erős csapatunk van. Motivált és becsvágyó együttest láthatnak majd, a fiatal játékosainknak persze lesznek hibái, de győzelmei is – idézi a szerb szakember szavait a Magyar Távirati Iroda.

Krstajics hangsúlyozta, játékosai ugyan elfáradtak, de két nap elegendőnek bizonyult a regenerálódáshoz. Bár többen is kidőltek a keretből, a bolgárok felkészülten várják a G csoport hétfői összecsapását. 

– Nem vagyunk jó helyzetben, változtatni kellett a kereten. Viszont bízom a fiatal játékosainkban, akik szeretnék megmutatni, hogy a nagyon erős magyar válogatott ellen képesek helytállni – jelentette ki a szövetségi kapitány, aki együttesét fizikálisan és taktikailag is jónak nevezte. 

A Werder Bremen futballistája, Ilia Gruev arról beszélt, hogy a magyar válogatott magját a Bundesligában szereplő labdarúgók adják, akik egytől egyig kiváló játékosok, ennek megfelelően a magyar csapat erősségei.

A Puskás Arénában sorra kerülő magyar–bolgár mérkőzés 20.45-kor kezdődik a török Halil Umut Meler sípjelére. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Mladen Krstajics a bolgár válogatott sajtótájékoztatóján (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.