A Kecskemét megállíthatatlan, könnyen lépett túl a Zalaegerszegen is

A labdarúgó NB I 27. fordulójának első szombati mérkőzésén a Kecskemét a Zalaegerszeget fogadta. A hazai csapat az első félidő derekán két gyors góllal megnyugtató előnyt szerzett, majd több helyzetet is kihagyott. A vendégek nem sok veszélyt jelentettek a kapura, a KTE a 71. percben bebiztosította a győzelmét egy újabb góllal, az újonc 3-0-ra nyert, és szilárdan tartja a második helyet a tabellán.

2023. 04. 15. 16:59
20230415 labdarúgás KTE ZTE Foto:Dömötör Csaba 20230415 labdarúgás KTE ZTEFoto:Dömötör Csaba Fotó: Nemzet Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két legfiatalabb magyar csapat találkozott egymással: a KTE keretének 23,7, a Zalaegerszegének 23,9 év az átlagéletkora, és a Transzfermakt szerint az értékük is a legalacsonyabb az élvonal mezőnyében, 5,95, illetve 6,53 millió euró. Ehhez képest a Kecskemét a második hely megszilárdításáért lépett pályára, a ZTE pedig ugyan csak nyolcadikként ért el a 27. fordulóra, nem neki a legkisebb az esélye a bennmaradásra.

Fotó: Nemzet Sport/Dömötör Csaba


A mérkőzés elején mindkét csapat kidolgozott egy-egy helyzetet, utána pedig kissé eseménytelen játék zajlott főként a vendégek térfelén. A ZTE egy-két ellentámadással jelezte, hogy nem mondott le eleve a gólszerzésről, ám a KTE kezében volt az irányítás. A 20. percben ennek meglett a gyümölcse is. Banó-Szabó 25 méteres lövése után a labda a bal kapufáról a jobb kapufa mellé perdült, a szöglet után Horváth Krisztofer becsapta Tajtit, élesen a kapu elé lőtt, Demjénről visszakerült elé a labda, néhány lépés után úgy tett, mintha passzolna, majd balról, hét méterről a háló jobb oldalába durrantott – 1-0.


Mindössze négy percet kellett várni a következő gólra, amelyet szintén bal oldali szöglet előzött meg, ekkor Szabó Alex érkezett a legjobban, és az ötös sarkáról a jobb felső sarokba csúsztatta a labdát – 2-0. A Zalaegerszeget teljesen megfogta a két gyors hazai gól, a Kecskemét egymás után vezethette a támadásait. Néhány perc múltán viszont a vendégek összeszedték magukat, átterelték a játékot a hazai kapu elé, a félidő utolsó helyzeteit azonban a KTE hagyta ki.

Fotó: Nemzet Sport/Dömötör Csaba


És így folytatódott a mérkőzés a szünet után, az 50. percben például Horváth K. tiszta lehetőséget elhibázva lőtt a jobb kapufa mellé.  A másik oldalon Krausz szépíthetett volna, de Varga kapus a gólvonalon lábbal védeni tudott. A 71. percben biztossá tette a sikerét a Kecskemét, Nagy Krisztián a jobb oldalon kapott remek indítást, az alapvonaltól laposan középre adott, ott pedig Tóth Barnabás három méterről a jobb alsó sarokba pörgette a labdát – 3-0. A hátralévő időben a KTE magabiztosan futballozott, az egerszegiek olykor meglódultak előre a tisztesség kedvéért, de rajtuk is érződött, hogy ennek a három pontnak a sorsa már eldőlt. Az újonc megint nyert, ezzel szilárdan tartja a második helyét a tabellán, a ZTE pedig nagyon visszacsúszhat, ha a mögötte állók pontot vagy pontokat szereznek.

NB I, 27. forduló
Péntek

Debrecen–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3726 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zahedi (94.). Kiállítva: Ferenczi (Debrecen, 88.) 

Szombat

Kecskemét–ZTE 3-0 (2-0), Kecskemét, 2800 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71.)

Mezőkövesd–Vasas 17.00

Ferencváros–Honvéd 19.30

Vasárnap

Kisvárda–Fehérvár 15.30

Újpest–Paks 18.00

 

Borítókép: Horváth Krisztofer ezúttal is eredményes volt (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.