Medvegyev csípős válasza a tornaigazgatónak

Danyiil Medvegyev győzelmével ért véget a miami ATP 1000-es teniszverseny. Az orosz játékos az olasz Jannik Sinner ellen nyerte meg a finálét. Medvegyev bizonyította, hogy nem a levegőbe beszélt, amikor a kemény pálya specialistájának nevezte magát.

Magyar Nemzet
2023. 04. 02. 21:33
Danyiil Medvegyev Miami 2023
Daniil Medvedev Miami Fotó: AFP/CHANDAN KHANNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danyiil Medvegyev nagyszerű heteket él meg. Az orosz teniszező öt egymás utáni versenyén játszott döntőt, s az öt finálé közül négyet meg is nyert, egyedül Indian Wellsben kapott ki Carlos Alcaraz ellen. A miami tornadöntőben Jannik Sinner ellen két játszmában nyert Medvegyev, aki a héten még Wimbledonból is jó hírt kapott.

Sinner az elődöntőben szenzációs mérkőzésen, nagy csatában győzte le Alcarazt, a spanyol ezzel hétfőtől ismét visszacsúszik a második helyre a világranglistán Novak Djokovics mögé.

A döntőben viszont Sinner fizikálisan nem tudta felvenni a versenyt Medvegyevvel, akit továbbra sem tudott legyőzni, immár 0-6 a mérleg az olasz szempontjából.

Medvegyev az újabb tornagyőzelemmel visszakapaszkodik a negyedik helyre az ATP-világranglistán, pedig az Australian Open után kiszorult a legjobb tíz közül.

A negyedik hely volt a csúcsa pályafutása során James Blake-nek, aki ma már a miami torna igazgatója. A korábbi kiváló teniszező beszédében visszautalt Medvegyev két héttel korábbi, Indian Wells-i balhéjára.

– Bebizonyítottad, hogy tényleg a kemény pálya specialistája vagy – fogalmazott Blake.

Néhány perccel később Medvegyev is megkapta a mikrofont, és a magas labdát lecsapva még egyszer üzent Indian Wellsnek.

– Ha valódi kemény pályán játszhatok, akkor tudok bizonyítani – felelt a csípős nyelvű orosz klasszis, aki a hat kemény pályás mesterverseny közül immár ötöt (Miami, Canada Masters, Cincinnati, Sanghaj, Párizs) megnyert pályafutása során, csak Indian Wells hiányzik a sorból.

Sinnernek egyelőre még egy hasonló trófeája sincs, de a csipkelődés terén ő sem akart lemaradni.

– Gratulálok, Danyiil, nemcsak a miami tornához, hanem az elmúlt öt versenyedhez. Most már a salakszezon jön, meglátjuk, ott mire leszel képes – utalt Sinner arra, hogy Medvegyev nem nagy barátja a vörös borításnak.

Aztán biztos ami biztos, sok sikert kívánt az orosznak a következő hónapokra.

Borítókép: Danyiil Medvegyev már negyedik trófeáját nyerte idén (Fotó: AFP/Chandan Khanna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.