Cristiano Ronaldót már nagyon várja valaki Münchenben

Tavaly nyáron kizárta a Bayern München, hogy leigazolja a pályafutása végéhez közeledő Cristiano Ronaldót. Egy év alatt sok minden változott Münchenben, a bajnokságot nagy valószínűséggel elveszítő bajoroknál a sztárokat jól kezelő Thomas Tuchel irányít, és feltűnt egy úriember, aki hajlandó finanszírozni a 38 éves portugál bérét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 11:21
Cristiano Ronaldo
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo gestures during the Saudi Pro League football match between Al-Hilal and Al-Nassr at the Prince Faisal Bin Fahd stadium in the capital Riyadh on April 18, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly augusztusban szakmai alapon vezette le Hasan Salihamidzic, a klub sportigazgatója, hogy miért nincsen szüksége a Bayern Münchennek a korosodó Cristiano Ronaldóra. – Csak meg kell néznünk, hogy a nyáron távozott Robert Lewandowski nélkül is milyen támadókkal rendelkezünk. Ezt figyelembe véve pénzügyileg és sportszakmailag is nehéz lett volna megindokolni, miért is leheten szükségünk Cristiano Ronaldóra. Nyolc játékosunk van a négy támadó posztra. Vannak befutott topjátékosaink, akik a legjobb korban vannak, és vannak fiatal tehetségeink, akiknek szinten játékidőt akarunk biztosítani. Ezért egyhangúan megszavaztuk, hogy végigvisszük a tervünket. Ronaldo így szóba sem jöhetett, mert nagyon elégedettek vagyunk a keretünkkel – mondta Salihamidzic a Bild podcastjában.

Ronaldo
Ronaldo hamarosan Münchenben ölelgetheti a csapattársait        Fotó: al-Naszr

Kevesebb, mint egy év alatt a feje tetejére állt a világ Münchenben. Julian Nagelsmann vezetőedzőt a Paris SG elleni kettős győzelem és a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő között menesztette a Bayern vezérkara. Az új edző, Thomas Tuchel nem tudott csodát tenni, a csapat a legjobb nyolc között búcsúzott a BL-ből, és nagy valószínűséggel elveszíti a bajnokságot. Újra felvetődött a szaúd-arábiai al-Naszrban futballozó Cristiano Ronaldo szerződtetése. A stabil működéséről híres klub eddig a fent említett szakmai és gazdasági szempontok miatt is elvetette az ötszörös aranylabdás portugál leigazolását. 

Azonban fordulat következhet az ügyben. Feltűnt a színen egy Markus Schon nevezetű, bevallottan Ronaldo-rajongó üzletember, aki hajlandó lenne finanszírozni a müncheni Ronaldo-projektet. Schon a Bayern München vezérigazgatójának, Oliver Kahnnak küldött egy e-mailt, amelyben felvázolt egy javaslatot, amely magában foglalja az üzlet finanszírozását és a mezeladásokból származó bevételek esetleges megosztását a pénzügyi kockázat korlátozása érdekében. 

Német források szerint Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes a védence müncheni igazolását készíti elő. Az üzlethez a szaúdi al-Naszrnak is lesz egy-két szava, az évi 200 millió eurót kereső Ronaldo januárban új kihívásként tekintett a szaúdi kalandra. – Büszke vagyok rá, hogy meghoztam életem egyik nagy döntését. Európában a munkám véget ért, mindent megnyertem, és játszottam a kontinens legfontosabb csapataiban. Ez egy új kihívás – fogalmazott akkor az ötszörös BL-győztes támadó.

Cristiano Ronaldo Georgina Rodríguez
Januárban még minden szépnek tűnt         Fotó: AFP


Az al-Naszr nem fizetett érte, Ronaldo szabadon igazolhatóként került az új klubjához, miután november végén szerződést bontott a Manchester Uniteddel. Idén a Bayernnek fizetnie kell, ha valóban szeretné szerződtetni a 38 éves portugált. Markus Schon erre megoldást jelenthet. A többi Thomas Tuchel feladata lesz, aki Párizsban jól kijött a sztárokkal, de Ronaldóval kapcsolatban nincsenek jó emlékei. Tavaly nyáron még a Chelsea-nél dolgozott, amikor a klub amerikai tulajdonosa, Todd Boehly jelezte, ő mindenképpen meg akarná szerezni Ronaldót, azonban Tuchel megmondta neki, hogy nem akar vele együtt dolgozni, mert nem fér bele a taktikai elképzeléseibe. Szeptemberben aztán kirúgták Tuchelt a Chelsea-től, mert megromlott a viszonya a tulajdonossal, és ebben állítólag komoly szerepe volt annak, hogy nem kért Ronaldo leigazolásából. 
Innen folytatódhat a történet Münchenben – amennyiben Markus Schon valóban komolyan gondolja.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.