Valter Attila mégis Franciaországban segíti a Tour-címvédőt

Valter Attila hamarosan hosszabb, tervezett kihagyás után visszatér, pénteken már a norvég körversenyen áll rajthoz. Változás viszont a korábbi elképzelésekhez képest, hogy utána nem Svájcban, hanem Franciaországban, a Tour de France-címvédő Jonas Vingegaard segítőjeként indul. Ez továbbra sem jelenti azt, hogy Valter Attila a Touron is rajthoz áll, de mindenképp pozitív visszajelzés számára a csapatától.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 10:03
Valter Attila
Fotó: Twitter/Team Jumbo-Visma cycling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Giro d’Italia Fetter Erik kényszerű visszalépése után immár magyar résztvevő nélkül zajlik. Pénteken viszont a tervezett hosszabb kihagyás után újra versenyez Valter Attila (Jumbo–Visma), természetesen nem az olasz, hanem a négynapos norvég körversenyen. Változás viszont a magyar kerekes korábban közölt versenynaptárához képest, hogy az északi ország után nem Svájcban, hanem Franciaországban versenyez. A Tour de France-címvédésre készülő Jonas Vingegaard segítője lesz a Tour hagyományos felvezetőversenyén, a Critérium du Dauphinén.

Valter Attila
Norvégia után Franciaországban versenyez (Fotó: Miwa iijima/Cor Vos)

Valter idén szerződött a világ egyik legerősebb csapatához, és a Jumbo–Vismában több versenyen bizonyította, hogy kiváló az összhang közte és a csapat Tour de France-címvédő sztárja, között. A dán kerekes legfőbb célja az évre, hogy idén is megnyerje a francia körversenyt, azonban a Touron várhatóan Valter nem lesz ott a segítői között.

A Tour-keret azonban nem végleges, és az újabb programmódosítás megint jelzi, hogy a magyar kerekes milyen fontos segítője lehet Vingegaard-nak. Valter az Eurosporton ugyanis elárulta, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem a svájci körversenyen áll rajthoz, hanem a Critérium du Dauphinén, azaz a Tour hagyományos főpróbáján is Vingegaard segítője lesz.

– Nemrég szóltak a csapattól , hogy végül a Dauphinén indulok Jonasszal. Sokkal messzebb viszont nem látok, azt például nem tudom megmondani, hogy augusztusban milyen versenyeim lesznek. A Dauphiné után hazajövök az országos bajnokságra, és mindkét számban indulok. Nyár közepén pedig szuper lenne elmenni egy hegyi edzőtáborba, hogy a lehető legjobban fel tudjak készülni a szezon második felére, például a Vueltára. De láthattuk a Girón, hogy sok a változó tényező, ez nálunk sincs másként, szóval most többet nem tudok – fogalmazott Valter, utóbbi mondatával arra emlékeztetve, hogy az olasz körverseny előtti utolsó pillanatokban a Jumbo–Vismának két kerekese is kidőlt a koronavírus miatt.

Bár a magyar szurkolók nagyon szeretnék a Touron látni, Valter már korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy csapatánál tudják, mit miért csinálnak, és egyáltalán nem fog kétségbe esni, ha idén nem vesz részt a legismertebb kerékpárversenyen.

De az is biztos, hogy az újabb változás ismét pozitív visszajelzés a csapattól Valter Attilának.

 Borítókép: Valter Attila hamarosan ismét Jonas Vingegaard-t segítheti (Fotó: Twitter/Team Jumbo-Visma cycling)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.