Fehérvári bánat: túl jó színben tűntették fel az Újpestet

A mérkőzés többségében emberelőnyben futballozva sem tudta megfordítani az állást, csak egy szépítő gólra futotta a Fehérvárnak az Újpest ellen az NB I első fordulójának szombat esti találkozóján. A Vidit irányító Bartosz Grzelak szerint csapata túlságosan tisztelte az ellenfelet, kollégája, Nebojsa Vignjevics pedig büszkén figyelte, hogy fiai teljesítették az embert próbáló feladatot.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 8:47
Újpest Fehérvár NB I
Újpest Fehérvár NB I Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matija Ljujics találatával már a 12. percben hátrányba került a Fehérvár Újpesten, de ezzel korántsem kerültek lehetetlen helyzetbe a vendégek, legfőképp azért, mivel a 35. perctől, Csoboth Kevin kiállítása után emberelőnyben futballoztak. A Vidi helyett azonban ismét a házigazda volt eredményes, Luca Mack góljával 2-0 volt az állás a félidőben. Katona Mátyás a fordulás után gyorsan szépített, de Újpest megfogyatkozva is megőrzött egy gólt az előnyéből, és három ponttal kezdte az új idényt

Nebojsa Vignjevics büszke volt csapatára, hogy emberhátrányban sem adta fel a küzdelmet.

– A játékosok szívének köszönhető a mai győzelem. Nagyon sajnáltam a piros lapot, mert remekül kezdtük a meccset és nagyszerűen játszottunk addig. Több mint hatvan percen keresztül emberhátrányban játszani nem könnyű, de minden játékos jól megoldotta a feladatot. Lehet ilyenkor taktikázni, segíteni az oldalvonalról őket, de ez a srácok győzelme volt ma – örömködött az Újpest vezetőedzője. – A Vidi főleg technikai képzettséget tekintve egy jó csapat, nem könnyű ellene kontroll alatt tartani a mérkőzést, örülök annak, hogy nekünk ez sikerült.

Bartosz Grzelak érthető módon korántsem volt ilyen boldog.

– Azt tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz az újpesti szezonkezdéssel, de ezzel együtt is úgy érzem, hogy kicsit mi láttattuk még jobb csapatnak az Újpestet. Ne értsenek félre, remek együttesről van szó, de túlságosan tiszteltük őket, mondhatni odaadtuk nekik az első negyvenöt percet.

Néhányan túl idegesek, feszültek voltak, de ezek az érzések az ambíciójukból eredtek. Nagyon akarta mindenki, hogy jól sikerüljön a szezonnyitó, csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de biztos vagyok benne, hogy tudunk ennél meggyőzőbben játszani – szögezte le a vendégek mestere.

A 44 éves szakember Kenan Kodro egyenlítő góljáról is szót ejtett, amit les miatt végül érvénytelenített a játékvezető.

– A második félidőben, emberelőnyben már jobban játszottunk, megszereztük a szépítő gólt, illetve lőttünk egy másodikat is, amelyet sajnos VAR-vizsgálat után érvénytelenítettek. Még nem volt alkalmam visszanézni, de úgy érzem, hogy nem sokon múlott, hogy megadják Kodro gólját – tette hozzá sajnálkozva.

Borítókép: Az Újpest megoldhatatlan feladat elé állította a Fehérvárt (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.