Harry Kane aláírt és már ma este bemutatkozik a Bayern Münchenben

Harry Kane péntel este megérkezett Münchenbe, átesett az orvosi vizsgálaton is átesett, s a Bayern szombat délelőtt hivatalosan is bejelentette a szerződtetését. A bajor klub több mint 100 millió eurót fizet Tottenham Hotspurnek a középcsatárért, sőt a klub legendájáért, az angol válogatott csapatkapitányáért. Harry Kane ma este talán már pályára lép a Bayernben az RB Leipzig elleni Német Szuperkupa-meccsen.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 9:38
Harry Kane, Bayern München
Fotó: FC Bayern Munich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

pénteken egyszer már útnak indult Münchenbe, aztán érthetetlen okból visszafordult a repülőtérről. Aztán újra nekivágott az útnak, már Münchenben tartózkodik, s a hírek szerint át is esett az orvosi vizsgálaton, s már alá is írta a szerződését. Mi több, Harry Kane valószínűleg már ma este pályára is lép a Bayern München–RB Leipzig Német Szuperkupa-meccsen, legalábbis benevezték a találkozóra.

 

A német Bild információi szerint Harry Kane péntek este hét körül érkezett meg Münchenbe magánrepülőgépen, még este átesett az orvosi vizsgálaton, s este tízkor megérkezett a Bayern München székházába, a Säbener Strasséra, hogy aláírja a szerződését. A helyszínen már gyülekeztek a szurkolók, hogy köszöntsék a sztárigazolást. A Bayern szombat délelőtt jelenti be hivatalosan Harry Kane szerződtetését.

FC Bayern Munich - Harry Kane
 Harry Kane-t egy piros Audi várta Münchenben. Fotó: Europress/AFP/Matthias Balk

Kane a Bundesliga valaha volt legdrágább játékosa

Harry Kane-ért több mint 100 millió eurót (állítólag 110 milliót) fizet a Bayern a Tottenhamnek. Az angol csatár a Bundesliga történetének legdrágább igazolása. Íme a top öt, nem meglepő, hogy mindegyik a Bayernhez fűződik.

  1. Harry Kane: 110 millió euró – Bayern München
  2. Lucas Hernandez: 80 millió euró – Bayern München
  3. Matthijs de Ligt: 67 millió euró – Bayern München
  4. Kim Min-jae: 50 millió euró – Bayern München
  5. Leroy Sane: 49 millió euró – Bayern München

 

Harry Kane feladata: pótolni Lewandowskit

A Bayern München több mint százmillió eurót fizet a harmincéves középcsatárért, ami ilyen életkorú játékos esetében rekordösszeg. A bajoroknak mindenképpen szükségük van egy befejezőcsatárra, Robert Lewandowskit ugyanis az előző idényben nem tudták megfelelően pótolni.

– Nagyon boldog vagyok, hogy az FC Bayern játékosa lehetek! A Bayern a világ egyik legnagyobb klubja és mindig azt mondtam, hogy a legmagasabb szinten szeretnénk játszani és bizonyítani. A Bayernt győztes mentalitás jellemzi – nagyon jó érzés itt lenni – kedveskedett a bajoroknak Harry Kane.

 

 

– Nagyon örülünk a klasszis új játékosunknak. Az átigazolása kitartást és eltökéltséget igényelt, ezért nagy dicséret illet mindenkit az FC Bayernnél, akik részt vesznek ezekben a tárgyalásokban, vezérigazgatónkkal, Jan-Christian Dreesennel az élen. Harry Kane nem csak az FC Bayernnek lesz erőssége, az egész Bundesliga profitál az érkezéséből – mondta a hivatalos bemutatón Herbert Hainer, a Bayern elnöke.

Borítókép: Harry Kane a Bayern Münchenben is a 9-es számú mezt viseli (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.