Willi Orbán őszintén elmondta, mit gondol Szoboszlai Dominik távozásáról

Labdarúgó-válogatottunk csütörtökön Szerbia ellen Belgrádban Eb-selejtezőn lép pályára. Willi Orbán 42. alkalommal szerepel a nemzeti csapatban, és elmondása szerint tudja, hogyan lehet megállítani a Milanban futballozó Luka Jovicsot és a többieket.

2023. 09. 06. 10:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a csütörtöki, belgrádi Eb-selejtező előtt hosszú interjút adott a Nemzeti Sportnak, és az RB Leipzig vélője – mielőtt a szerbek elleni meccs szóba került volna – lipcsei „helyzetképet” is adott, így távozásáról is beszélt.

Willi Orbán
Willi Orbán. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

– A futball már csak ilyen, vagyis ha jön egy lehetőség, azzal élni kell. Nagy szó, hogy olyan nagy klubba szerződött, mint a Liverpool. Annak ellenére, hogy csapatot és országot is váltott, pillanatok alatt beilleszkedett és elfogadtatta magát. Mondjuk, engem nem lepett meg, tudom milyen remek srác. Kétségtelen, Szoboszlai Dominikon kívül Josko Gvardiol vagy éppen Christopher Nkunku távozása is érzékenyen érintette a csapatot, de a klub jó pénzt kapott értük, a helyükre pedig újak érkeztek. A bajnokságban jól sikerült a rajtunk, háromból két meccset megnyertünk, egyelőre nem lehet panaszunk.

Willi Orbán: Belgrádban jó lenne a 0-0

Válogatottunk az Eb-selejtezős csoportjában Bulgáriát és Litvániát  legyőzte (itthon 3-0-ra, illetve 2-0-ra), Montenegróban döntetlent (0-0) játszott, azaz három kör után hét ponttal áll. Willi Orbán Belgrádban is kiegyezne a 0-0-lal, hiszen olyan csatárok támadhatják majd a magyar kaput, mint az Al-Hilalban légióskodó Alekszandar Mitrovics, a Juventus sztárja, Dusan Vlahovics és a Milanban játszó Luka Jovics.

– Ha nem kapunk gólt, nagy baj már nem lehet – jegyezte meg Willi Orbán. – A szerb csatárokat tényleg nem kell senkinek bemutatni, topbajnokságokban futballoznak, erősek, gyorsak, határozottak. Hozzászoktak, hogy kemény védők próbálják megállítani őket, nem jönnek zavarba, ha olykor keményebben lépnek oda nekik. Nem szabad terület adni nekik, mert ha lendületbe jönnek, gond van... De még véletlenül sem félek tőlük!

Borítókép: Willi Orbán és Szoboszlai Dominik az RB Leipzigben már nem ünnepelhetnek együtt, de a válogatottban igen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.