A Fehérvár bánta, hogy a DVSC négy nyeretlen meccs után összekapta magát

Négy nyeretlen mérkőzés után újra nyert a Debrecen a labdarúgó NB I-ben. A DVSC Brandon Domingues vezérletével 3-1-re verte a Fehérvárt a tizedik forduló vasárnapi játéknapján.

2023. 10. 22. 17:30
Brandon Domingues Debrecen Fehérvár
Brandon Domingues Debrecen Fehérvár Fotó: Kovács Péter Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény kezdetéhez képest a Fehérvár felszállóágban volt, a válogatott szünet előtti két meccsét megnyerte. Idegenben viszont nem megy a Vidinek, a győzelem nagyon távoli emlék, vendégként mindössze egy pontot gyűjtött eddig, a Puskás Akadémia elleni 2-2-es döntetlen alkalmával.

A debreceni túra első félideje sem arra utalt, hogy a Fehérvár rossz szériája ezen a vasárnapon szakadna meg. A zsinórban négy nyeretlen bajnokinál járó DVSC-nek ugyanis csak szűk hét percre volt szüksége, hogy megszerezze a vezetést, az ellenfél tizenhatosától induló villámgyors kontra végén Brandon Domingues tette középre a labdát, Bárány Donát pedig aztán az üres kapuba passzolt. (1-0)

A fehérvári játékosoknak sok időbe telt, mire felocsúdtak a bekapott gólt követően, és mire egy kicsit összeszedték magukat, már 2-0 volt az állás. Ugyanazok voltak a főszereplők, akik korábban is, csak ezúttal helyet cseréltek. Barát előbb labdát szerzett, majd meg sem állt vele a tizenhatosig, centerezése után Domingues fejezte be a támadást. (2-0)

A szünetben Bartosz Grzelak vezetőedző felrázta a csapatát, a Vidi azonnal új arcát mutatta, és a 46. percben Szabó Levente góljával visszajött a meccsbe. Kalmár Zsolt labdaszerzését követően Kenan Kodro ugratta ki Szabót, aki 14 méterről vette be Megyeri Balázs kapuját. (2-1)

A következő 25 percben mindkét oldalon lett volna lehetőség a gólszerzésre, aztán ki más, mint Domingues zárta le a mérkőzést. A francia támadó középpályás gólja és gólpassza után egy remekbe szabott találattal koronázta meg a teljesítményét. Stefan Loncarral kényszerítőzött, majd három fehérvári játékost, beleértve Tóth Balázst is, elfektetett, és kilőtte a jobb alsót. (3-1)

Győzelmével a Debrecen a hatodik helyre lépett előre, a Fehérvár továbbra is nyolcadik.

Labdarúgó NB I, 10. forduló:

Szombat:
Kisvárda–Mezőkövesd 2-1 (2-1), Kisvárda, 2150 néző, v.: Pillók, gólszerzők: Cipetic (29., 11-esből), Balogh N. (41.), illetve Széles (22., öngól)  
ZTE–Paks 2-5 (2-3), ZTE Aréna, 3277 néző, v.: Erdős, gólszerzők: Mance (44., 45+3., a második 11-esből), illetve Windecker (32., 43.), Skribek (39.), Hahn (50.), Szabó J. (59.)
Újpest–Kecskemét 5-3 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző, v.: Bognár, gólszerzők: Csoboth (5., 52.), Tamás K. (33.), Tajti (47.), Onovo (51.), illetve Szalai G. (57.), Szuhodovszki (60.), Vágó (86.)

Vasárnap:
MTK–Puskás Akadémia 0-5 (0-2), Új Hidegkuti Stadion, 1200 néző, v.: Antal, gólszerzők: Batik (10.), Gruber (38.), Corbu (65.), Nagy Zsolt (74.), Favorov (91.)
Debrecen–Fehérvár 3-1 (2-0), Nagyerdei Stadion, 5870 néző, v.: Berke, gólszerzők: Bárány (7.), Domingues (33., 71.), ill. Szabó L. (46.)
Diósgyőr–Ferencváros 17.45

Borítókép: Brandon Domingues (99-es mezben) a támadásból és a védekezésből is kivette a részét (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.