Van Dijk két szóban tökéletesen jellemezte Szoboszlai Dominiket

Szoboszlai Dominik szombaton átélhette az első Mersey-parti derbijét, amely ráadásul a Liverpool futballistáinak elképzelése szerint alakult, 2-0-ra győzték le a rivális Evertont a Premier League 9. fordulójában. A magyar középpályásra ismét mély benyomást tett az Anfield közönsége, Szoboszlai maga pedig Virgil van Dijkra. A Vörösök csapatkapitánya nagyon elégedett klubja nyári szerzeményével.

2023. 10. 22. 13:51
UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC Virgil van Dijk Szoboszlai Dominik
epa10875109 Liverpool's Virgil van Dijk (L) and Liverpool's Dominik Szoboszlai react after the UEFA Europa League Group E soccer match between LASK Linz and Liverpool FC in Linz, Austria, 21 September 2023. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: EPA/Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominiknek különleges élményben volt része szombaton, a liverpooliak idényének egyik legfontosabb mérkőzésére, a Mersey-parti derbire került sor az Anfielden. A Vörösök elérték, amit akartak, Mohamed Szalah duplájával megszerezték a három pontot az Everton ellen. A hazai közönség pedig ismét kitett magáért, ez a magyar középpályást is lenyűgözte.

English Premier League - Liverpool vs Everton Szoboszlai Dominik Dwight McNeil
(balra) és Dwight McNeil párharca Fotó: EPA/Peter Powell

– Mindig különleges az Anfielden pályára lépni. Az Everton elleni mérkőzésen is fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók, valójában nem is számítottam rá, hogy ekkora hangzavar lesz. Sok stadionban játszottam már, de egyértelmű, hogy az Anfield az egyik legjobb közülük – büszkélkedett a TNT Sportsnak adott interjújában Szoboszlai, majd természetesen a meccs értékelésére is kitért. – Végre egyszer mi kerültünk emberelőnybe. Én már korábban megtapasztaltam, hogy milyen tíz, sőt, kilenc emberrel játszani, szóval tudtam, hogy a kiállítást követően mit éltek át az Everton játékosai. Fontos volt, hogy végig összpontosítsunk, amit szerencsére megtettünk, így megszereztük a három pontot.

Szoboszlai a liverpooli hónapjaiba is engedett némi betekintést. – Soha nem könnyű beilleszkedni egy új helyen, de a csapattársaim és Jürgen Klopp is sokat segítettek nekem. Ráadásul fantasztikus közönség előtt szerepelhetek, ennél nincs fontosabb.

Nem kérdés tehát, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya otthon érzi magát az Anfielden. Az elismerés pedig kölcsönös, nemcsak ő dicséri folyamatosan a környezetét, hanem a stáb, exjátékosok és csapattársai is folyamatosan dicsérik. Az Everton elleni rangadót követően éppen állt be a sorba.

– Ő más kategória – mondta Szoboszlairól a Liverpool csapatkapitánya, aki szerint a 22 éves játékos azt produkálja, amit látni szeretnének tőle.

Borítókép: Virgil van Dijk (balra) és Szoboszlai Dominik a LASK Linz elleni mérkőzést követően (Fotó: AFP/Szilágyi Anna)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.