A Bayern München könyörtelen válasza a törökök békevágyára

Békét akarnak a törökök, és persze futballsikereket. Győzelemre játszott a Galatasaray a Bayern München ellen, mégis a rutinosabb vendégek nyertek 3-1-re. A Bayern három forduló után is százszázalékos a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában.

2023. 10. 24. 20:38
Musiala, Harry Kane, Bayern München, Galatararay
Bayern Munich's English forward #09 Harry Kane (R) celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League group stage football match between Galatasaray and Bayern Munich at the Ali Sami Yen Spor Kompleksi in Istanbul on October 24, 2023. (Photo by YASIN AKGUL / AFP) Fotó: AFP/YASIN AKGUL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ütésváltás vezette fel a Galatasaray–Bayern München Bajnokok Ligája-mérkőzést Isztambulban. Még hétfő éjszaka, kinn az utcán a két csapat szurkolói között. A két tábor hétfőn a metropolisz Beyoglu nevű városrészében csapott össze. A rendbontásnak öt sérültje van, köztük négy bajor szurkoló. A felvétel mintha arról árulkodna, a hazaiak megpróbálták tőrbe csalni a vendégeket, ami csak részben sikerült.

Hasonló elképzeléssel készíthette fel Okan Buruk is a csapatát. A Galatasaray esetleges győzelemmel átvehette volna a vezetést az A csoportban és már-már páholyban érezhette volna magát.

Felszállóágban a törökök, müncheni nehézségek

A Galatasaray legutóbb a 2013–14-es idényben élte túl a csoportkört, ősi riválisa, a Fenerbahce pedig hat éve, a 2017–18-as évadban. A török labdarúgás ismét felszálló ágban van, a válogatott csoportelsőként már biztosította a részvételét a 2024-es Európa-bajnokságon, s most a BL-ben itt az esély a Galatasaray előtt.

Az is táplálta a török reményeket, hogy a Bayern Münchenben fél csapatra való játékos sérült. Thomas Tuchel vezetőedző Isztambulban nem számíthatott Manuel Neuer, Serge Gnabry, Nusszair Mazraui, Raphael Guerreiro, Dayot Upamecano és Leon Goretzka játékára sem, utóbbi szombaton dőlt ki, Gnabryhoz hasonlóan a kezét törte. Tuchel már az év elején arra panaszkodott, túl rövid a kispad, talán ezért próbálta meg reaktiválni menet közben Jerome Boatenget, amire azonban a klub vezetői a klubimázs miatt – Boateng ellen eljárás zajlik, a vád szerint bántalmazta a volt feleségét – nem bólintottak rá. 

 

Mennyi fizet ezért a Galatasaray?

Akárcsak az éjszaka az utcán, a kezdés előtt benn a stadionban, a RAMS Parkban is forró volt a hangulat. Vajon mennyit csengetnek a törökök az UEFA-nak ezért a kivilágításért? – tehetjük fel a költői kérdést.

A török drukkerek a béke mellett is tüntettek, de persze nem az UEFA verdiktje szerint Ukrajnára, hanem Izraelre gondolva. „Az emberiség elvesztette a lelkiismeretét Jeruzsálemben” feliratú hatalmas drapériát feszítettek ki.

Békét akarnak a törökök, a maguk részéről Jeruzsálemben (Fotó: X)

A mérkőzés nem úgy kezdődött, mintha a Bayernnek gondjai lennének, a 8. perc elején Coman szép akció végén szerzett vezetést (0-1). A Galatasaray a 30. percben egyenlített, Icardi szemtelenül „megbökte” a labdát (1-1).

A második félidő elején a Bayern birtokolta többet a labdát, de aztán úgy tűnt, a hazaiaknak fontosabb a győzelem. A meccs mégis a papírformának megfelelően alakult. döntötte al a találkozót. A Bayern csatára 74 percen át semmit sem csinált, de aztán begyötört egy beadást (1-2). A 79. pecben Musiala találata eldöntötte a meccset.

Kane gólja:

A Bayern München 3-1-re nyert és továbbra is százszázalékos a Bajnokok Ligája A csoportjában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, keddi mérkőzések

A csoport: 
Galatasaray (török)–Bayern München (német) 1-3

D csoport:
Internazionale (olasz)–Salzburg (osztrák) 2-1

A többi mérkőzés 21.00-kor kezdődik.

Borítókép: A Bayern a hajrában Harry Kane (jobbra) és Musiala góljával nyert 3-1-re (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.