Messi nem hajlandó angolul beszélni? Sebaj, a kedvéért mindenki spanyolul tanul

Lionel Messi megszerzésével sokat nyert az Inter Miami, ezért cserébe a klubnál különleges bánásmódban részesítik a hétszeres aranylabdás futballistát. Csapattársai a pályán hímes tojásként óvják, az öltözőben pedig igyekeznek spanyolul szót érteni Messivel.

2023. 10. 24. 10:53
Inter Miami CF v Charlotte FC Lionel Messi
CHARLOTTE, NORTH CAROLINA - OCTOBER 21: Lionel Messi #10 of Inter Miami looks on during the second half of his match against Charlotte FC at Bank of America Stadium on October 21, 2023 in Charlotte, North Carolina. Matt Kelley/Getty Images/AFP (Photo by Matt Kelley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legjobbjának tartott futballistáját, Lionel Messit a soraiban tudni minden klubnak büszkeséget jelentene, hát még egy olyannak, amely a topbajnokságnak nem éppen mondható észak-amerikai profi liga utolsó helyein tengődik. Nemhiába volt hatalmas szenzáció az argentin világbajnok nyári érkezése, aki teljesen felforgatta az állóvizet az Inter Miaminál.

Edison Azcona és Lionel Messi
Edison Azcona (balra) és pacsija Fotó: AFP/Chandan Khanna

Messi beváltotta a hozzá fűzött reményeket, kimenekítette a csapatot a vereségspirálból, és vele a fedélzeten még az első trófea is a vitrinbe került: az Inter Miami nyerte a Ligák Kupáját. S talán ha a 36 éves szélső nem sérül meg, a korábban még elérhetetlennek tűnő MLS-rájátszásba is bejutott volna a floridai klub.

A győzelmek és a pontok mellett a Messi-hatás természetesen más területen is szembetűnő. A mezek és a belépők iránt hatalmas az érdeklődés, így a klub megengedhette magának, hogy az árakat az egekbe emelje.

Az egyelőre „csak” hétszeres aranylabdás játékossal pedig cserébe úgy bánnak Floridában, mint a hímes tojással. Csillagászati fizetést kap, és azt is elnézik neki, hogy még az Egyesült Államokban sem akar megszólalni angolul. Erről egyik csapattársa, Edison Azcona meglepő információt osztott meg a nagyközönséggel:

– Nem hallottam még őt angolul beszélni, bár olykor-olykor angolul kíván jó reggelt. De ahelyett, hogy neki kellene megtanulni a nyelvet, az angolul beszélők tanulnak spanyolul a kedvéért – fedte fel a 19 éves futballista.

Messitől nemigen találni angolul adott nyilatkozatokat, valójában csak a mesterséges intelligencia „szólaltatta” őt meg a számára idegen nyelven:

 

Messi különleges bánásmódban részesül

Azconának a Messivel való társalgás nem okoz gondot, mert a Dominikai Köztársaságban született, és szerencséjére a világsztár minden csapattársával szívesen társalog. – Tanácsokat adott nekem, hogy miként kezeljem le a labdát, egyes pillanatokban melyik lenne a legjobb megoldás.

Az interjúból az is kiderült, Messi nem csak az öltözőben részesül különleges bánásmódban. – Mindenki tisztában van vele, hogy nem szabad sérülést okoznunk neki, így amikor védekezni próbálunk ellene, óvatosabban közelítjük meg, mint másokat, nincsenek kemény belépők. Inkább kihagyjuk őt az egymás elleni meccsekből is – tette hozzá Azcona, aki azt is elárulta, híres csapattársa a debütálása után a klub minden játékosát egy speciális, a klub színeiben pompázó fejhallgatóval lepte meg.

Borítókép: Lionel Messi az Inter Miami mezében (Fotó: AFP/Getty Images North America/Matt Kelley)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.