Egyre nagyobb bajban, zsinórban tizennégy bekapott gólnál jár az MTK

A Ferencváros elleni hazai 1-6, és a Fehérvár elleni 0-3 után odahaza, a Puskás Akadémia ellen szeretett volna javítani az MTK. Stieber Zoltán tizenegyest rúghatott a mérkőzés hatodik percében, de a korábbi válogatott szélső a lécre bombázott. Ezt követően még a szünet előtt két gólt kapott az MTK, majd a második félidőben további hármat. A 0-5-ös vereség egyben azt is jelenti, hogy zsinórban a tizennegyedik bekapott gólnál járnak a kék-fehérek.

2023. 10. 22. 15:49
null
20231022 MTK Puskás Akadémia labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati gólzuhatag (három meccsen összesen 18 találat esett) után a Puskás Akadémia Hungária körúti vendégjátékával folytatódott a labdarúgó NB I 10. fordulója. A játéknap előtt a hatodik helyen álló MTK egy esetleges győzelemmel megelőzhette volna a közvetlenül előtte álló Puskás Akadémia csapatát. Horváth Dávid csapata, a fővárosi kék-fehér együttes remekül kezdte a szezont, a 7. forduló után Bognár még a második helyen állt. Azóta fordult a kocka, az előző két körben kilenc gólt kapott az MTK (1-6 az FTC ellen otthon, majd 0-3 Fehérváron. Kádár és Thiam eltiltás miatt a Puskás Akadémia ellen sem léphetett pályára, csakúgy, mint a csapatkapitány, a sérüléssel bajlódó Németh Krisztián.

Horváth Dávid, az MTK edzője nem lehetett büszke a csapata teljesítményére       Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Puskás Akadémia idegenben kiválóan szerepel az aktuális szezonban. Hornyák Zsolt csapata kétszer annyi pontot szerzett idegenben, mint hazai pályán. Vendégként csupán Kecskeméten maradt alul. A Puskás a legutóbbi két fordulóban veretlen maradt a ZTE és a Kisvárda ellen. 

Eseményekben bővelkedett a mérkőzés rajtja: már a 3. percben tizenegyest kapott az MTK. Stieber Zoltán 14 méteres, jobblábas lövését bal kézzel blokkolta Soisalo, Antal Péter játékvezető a VAR segítségével – jogosan – büntetőt ítélt. A tizenegyes elvégzésére csak a 6. percben került sor: Stieber három lépés távolságról vett lendületet, majd a lécre bombázott. Alig telt újabb 4 perc a mérkőzésből, amikor a vendégcsapat megszerezte a vezetést: Soisalo jobb oldali szöglete után Batik Bence hat méterről, Kata Mihályt megelőzve a jobb felső sarokba fejelt. 

Batik gólja:

Erőlködött az MTK, de nem tudott komoly gólhelyzetet kialakítani. A nyomasztó labdabirtoklási fölényét képtelen volt gólra váltani a hazai csapat, amely sérülés miatt elveszítette a védelem meghatározó játékosát, Bobál Dávidot. 

Bobál Dávid megsérült az első félidőben   Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az első félidőben még egy vendéggól esett: a hazaiak végezhettek el szögletet a 38. percben a kifejelt labda után. Gruber Zsombor nagyon könnyedén verte meg egy az egyben Varjú Benedeket, majd 18 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Demjén vetődött, bele is ért a labdába, de nem volt esélye a hárításra. 

A második felcsúti gól: 

A félidő végén megsérült, kisebb agyrázkódást szenvedett a Puskás Akadémia csapatkapitánya, Szolnoki Roland. Ő nem is jött ki a folytatásra. 

A szünet után is esett gól

Részben módosult a felállás az első félidő nyomasztó hazai labdabirtoklása után kijjebb merészkedett a felcsúti csapat: Slaegver révén újabb gólt is szerezhetett volna, de Demjén a helyén volt. Magabiztosabb lett a Puskás Akadémia, érezhetően szerette volna egy újabb góllal lezárni a meccset. Az MTK kereste önmagát. Nem találta, ellenben a Puskás Akadémia rúgott egy harmadik gólt: Corbu ballal a bal alsóba lőtt Colley visszapassza után, 16 méterről. A román idegenlégiós lövése nagyon pontos volt, Demjén el sem indult a labdára. 

Corbu lökete:

És ezzel még nem volt vége: a Puskás Akadémia válogatott játékosa, Nagy Zsolt szerezte a felcsútiak negyedik gólját. A több poszton bevethető játékos, a Szolnoki sérülése után csapatkapitánnyá avanzsált középpályás nagy erővel, okosan lőtt Demjén kapujába. De még mindig nem volt vége: egy kapu előtti kavarodás után Favorov is bevette az MTK kapuját.

A Puskás Akadémia nagyon magabiztosan nyert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az MTK válsága tovább mélyült.

 

Labdarúgó NB I, 10. forduló:

Szombat: 
Kisvárda–Mezőkövesd 2-1 (2-1), Kisvárda, 2150 néző, v.: Pillók, gólszerzők: Cipetic (29., 11-esből), Balogh N. (41.), illetve Széles (22., öngól)  
ZTE–Paks 2-5 (2-3), ZTE Aréna, 3277 néző, v.: Erdős, gólszerzők: Mance (44., 45+3., a második 11-esből), illetve Windecker (32., 43.), Skribek (39.), Hahn (50.), Szabó J. (59.)
Újpest–Kecskemét 5-3 (2-0), Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző, jv: Bognár. Gólszerzők: Csoboth (5., 52.), Tamás K. (33.), Tajti (47.), Onovo (51.), illetve Szalai G. (57.), Szuhodovszki (60.), Vágó (86.)

Vasárnap: 
MTK–Puskás Akadémia 0-5 (0-2), Új Hidegkuti Stadion, 1200 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Batik (10.), Gruber (38.), Corbu (65.), Nagy Zsolt (74.), Favorov (91.)
Debrecen–Fehérvár 15.30
Diósgyőr–Ferencváros 17.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.