Kisvárdai győztes recept: 11-es ajándékba lökdösődéssel fűszerezve + videó

Győzelemmel tért vissza a saját stadionjába a Kisvárda, a kiesési rangadón 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen a labdarúgó NB I 10. fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégek kétszer is kapufát lőttek, ziccert hibáztak, a hazaiak viszont kaptak egy erősen vitatható tizenegyest. A sikerrel a Kisvárda ellépett az utolsó helyről, ahová éppen a Mezőkövesd került.

2023. 10. 21. 15:24
Kisvárda, Mezőkövesd
Fotó: Kovacs Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda a tizedik fordulóban játszott először hazaia pályán a labdarúgó NB I 2023–24-es idényében, a Várkerti Stadion gyepszőnyegének fertőzése és teljes cseréje miatt eddig mindannyiszor idegenben játszott. Azt nem állíthatnánk, hogy a nagy visszatérés lázba hozta a hazai drukkereket, messze nem volt telt ház, kicsit több, mint kétezren gyűltek össze a stadionban.

Kisvárda, Mezőkövest, vitatható 11-es, kiesési rangadó, labdarúgó NB I
Eleinte fölényben játszott a Mezőkövesd (Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport)

Épphogy elkezdődött a mérkőzés, a 2. percben Gomis, a Mezőkövesd középpályása úgy 25 méterről hatalmas lövést eresztett meg, a labda a jobb kapufán csattant, Szalai ismételhetett a kipattanóból, de Kovács kapus védett. A 11. percben aztán Drazsics lőtt ugyancsak távolról, Kovács ismét hárított a felső léc segítségével.

Vitatható 11-essel egyenlített a Kisvárda

A harmadik vendéghelyzetet már nem úszta meg a Kisvárda, persze úgy is fogalmazhatunk, öngóllal szerzett vezetést a Mezőkövesd. A 22. percben ismét Drazsics volt a főszereplő, előbb szerencsésen visszapattant hozzá a labda, majd passzolni akart Szalainak, a becsúszó védő, Széles szerencsétlenül ért a labdához, Kovács nem védhetett (0-1). A gól megtekinthető az M4 Sport videóján

A 29. percben vitatható 11-esből egyenlített a Kisvárda. Mesanovic és Beriasvili és ugrott fel a labdáért, leérkezve előbbi reklamált, nemhiába, a VAR-vizsgálat után könyöklés miatt Pillók játékvezető büntetőt ítélt és még sárga lapot is adott a grúz futballistának. Nehéz igazságot tenni, Cipetic mindenesetre értékesítette a 11-est (1-1).

Kisvárda, Mezőkövesd, labdarúgó NB I, vitatható 11-es,
Ezért járt büntető a Kisvárdának és sárga lap Beriasvilinek (Forrás: M4 Sport)

Az első félidő hajrájában aztán vitathatatlan, sőt oktatófilmbe illő találattal szerzett vezetést a Kisvárda. A hazaiak 14 pontos passzal egy percen át tartották a labdát.

Végül Ötvös beadásából Balogh Norbert előrevetődve mesterien fejelt a hosszú felé, Piscitelli nem háríthatott (2-1).

Mátyus János sárga lappal bűnhődött, mégis örülhet

A második félidőben a Kisvárda némi fölényben játszott és biztosan őrizte az előnyét. Bár a feszültségről jól árulkodik, hogy amikor a hajrában a vendégek buktatták Ilievskit, Mátyus János, a Kisvárda vezetőedzője heves reklamálás közben átrohant a túlsó térfélre, nem úszhatta meg a sárga lapot.

A lényeg persze az, hogy első hazai meccsét megnyerte a Kisvárda, méghozzá kiesési rangadón győzte le a Mezőkövesdet, és ellépett az utolsó helyről.

Kuttor Attila: Versenyképesek voltunk

A találkozó után Kuttor Attila roppant megviselten és sportszerűen nyilatkozott. Azt hangsúlyozta, a csapata versenyképes volt, mint kiemelte, azt is elismeri, amikor jobb az ellenfél. Gratulált a Kisvárdának, és csak egészen fimoman utalt a vitatható büntetőre, mondván, a pályán kívüli történésekre nincs hatásuk.

Mátyus János persze boldog volt, s abban bízik, e siker után szép ősz elébe néz a csapata.

A 10. forduló rangadóját vasárnap a Ferencváros vívja a Diósgyőr vendégeként, az előzetes hírek szerint telt ház előtt.

Kuttor Attila és Mátyus János értékelése:

 

Labdarúgó NB I, 10. forduló:

Szombat: 
Kisvárda–Mezőkövesd 2-1 (2-1), Kisvárda, 2150 néző, v.: Pillók, gólszerzők: Cipetic (29., 11-esből), Balogh N. (41.), illetve Széles (22., öngól)  
ZTE–Paks 14.45
Újpest–Kecskemét 17.00

Vasárnap: 
MTK–Puskás Akadémia 13.15
Debrecen–Fehérvár 15.30
Diósgyőr–Ferencváros 17.45

Balogh Norbert szépségdíjas gólja:

Borítókép: Cipetic büntetőjével egyenlített a Kisvárda (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.