Újra betlizett a ZTE kapusa, ma még a Fradi is tiszteleg a Paksnak

Gólgazdag, de nem éppen színvonalas mérkőzésen a Paks 5-2-re nyert a ZTE vendégeként a labdarúgó NB I 10. fordulójában. A Paks a ZTE védelmi hibáit kihasználva elhúzott 3-0-ra, onnan még visszakapaszkodott a hazai csapat, de Gyurján kapus hibája döntő volt, ami után a Zalaegerszeg nem tudta elkerülni a kiütéses vereséget. Boér Gábor és csapata ismét nehéz helyzetben, a Paks viszont a Ferencvárost megelőzve az NB I élére állt.

2023. 10. 21. 16:41
ZTE, Paks, NB I, éllovas
Forrás: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét perc alatt három gólt rámolt be a Paks a ZTE-nek. A 31. percben Silye beadása megpattant egy hazai védőn, Gyurján kapus kibokszolta a labdát, csak éppen Windecker elé, akinek négy méterről nem jelentett gondot a hálóba bólintani (0-1). A második paksi gólt szörnyű hazai bénázás előzte meg: ketten is hibáztak, Szendrei sután stukkolt bele a labdába, az éppen Skribek elé pattant, aki szépen vágta a bal alsóba (0-2). A 43. percben Mezei szögletéből Windecker fejelt gólt (0-3).

Mance, ZTE, Paks, labdarúgó NB I, éllovas
Mance két gólja még éltette a zalai reményeket (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

Két perc volt hátra az első félidőből, 3-0-ra vezetett a Paks, azt gondolhattuk, eldőlt a mérkőzés. Aztán Mance két találatával váratlanul még a szünet előtt feljött a ZTE. A horvát csatár előbb gólt fejelt, majd a Huszti meglökéséért (jogosan) megítélt büntetőt értékesítette (2-3).

A ZTE nem tudott élni a lélektani előnnyel, hogy a sírból visszahozta a meccset. A Paks a második félidő elején két újabb góllal eldöntötte a mérkőzést. Az 50. percben Mezei szöglete után Gyurján kapus a labda mellé ütött, Hahn botlott bele a labdába egy méterről (4-2). 

 

Hahn első gólját szerezte az idényben

A három évvel ezelőtti gólkirály az első gólját szerezte az idényben. Hahn tavaly csak novemberben talált be először. A ZTE-nek bizony nincs szerencséje a kapusokkal. Eleinte Gyurján kapott bizalmat, de az MTK ellen megsérült, 12 öltéssel kellett összevarrni az arcát. Ezután a Juventus is megjárt Senkó Zsombor következett, aki azért került ki a kezdőből, mert a Vidi ellen hatalmasat hibázott.

Az 59. percben Mezei szögletéből már harmadszor volt eredményes a Paks, ezúttal, Szabó János csúsztatta meg a rövidről a labdát (2-5). Gyurján ezért nem hibáztatható, de helyezkedhetett volna jobban.

 

Vajon csak átmenetileg első a Paks?

A hátralévő bő fél óra már csak formaság volt, nem változott az eredmény. A Paks 5-2-re nyert és a tabella élére állt az NB I-ben. Persze úgy előzte meg a Ferencvárost, hogy kettővel több meccset játszott, mint a címvédő, és a Fradi vasárnap lép pályára a 10. fordulóban a DVTK vendégeként.

Labdarúgó NB I, 10. forduló:

Szombat: 
Kisvárda–Mezőkövesd 2-1 (2-1), Kisvárda, 2150 néző, v.: Pillók, gólszerzők: Cipetic (29., 11-esből), Balogh N. (41.), illetve Széles (22., öngól)  
ZTE–Paks 2-5 (2-3), ZTE Aréna, 3277 néző, v.: Erdős, gólszerzők: Mance (44., 45+3., a második 11-esből), illetve Windecker (32., 43.), Skribek (39.), Hahn (50.), Szabó J. (59.)
Újpest–Kecskemét 17.00

Vasárnap: 
MTK–Puskás Akadémia 13.15
Debrecen–Fehérvár 15.30
Diósgyőr–Ferencváros 17.45

Borítókép: Van oka az örömre a Paksnak, a ZTE elleni győzelemmel a tabella élére állt (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.