Bellingham doppingvizsgálaton, Rüdiger balhézott, Nacho sérülésveszélyesen ünnepelt a Real Madrid győzelme után + videó

A Real Madrid a Braga vendégeként aratott 2-1-es győzelemmel továbbra is százszázalékos a Bajnokok Ligájában. Vinícius két gólpasszal vette ki a részét a sikerből, előbb Rodrygót szolgálta ki, majd Bellingham kapott tőle jó labdát, ami után az angol középpályás megszerezte menetrendszerinti gólját. A meccs után mégis Nacho ünnepelt a legboldogabban és felettébb furcsán, Rüdiger balhézott a hazaiakkal, Bellingham pedig túlórázott.

2023. 10. 25. 8:39
Rüdiger, Ancelotti, Real Madrid
Rüdiger, Ancelotti, Real Madrid Forrás: EFE/Hugo Delgado
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta visszatért a sérüléséből, Vinícius Junior nem is annyira a góllövésben, hanem az előkészítésben jeleskedik, a Real Madrid a Braga ellen mindkét gólját az ő gólpasszából szerezte. Előbb majd Bellingham talált be. Vinícius, miként a meccs után elárulta, neki különösen kedves, ha Rodrygót szolgálhatja ki.

Bellingham, Rüdiger, Vinícius, Nacho, Real Madrid
Bellingham fogadja a társak gratulációját a gólja után. Fotó: AFP

– Nagyon jól játszottunk, gólokat szereztünk, és még többet is lőhettünk volna. Háromból hármat nyertünk, az a feladatunk most, hogy tartsuk ezt a formát. Boldog vagyok Rodygo gólja miatt. Ő olyan, mint a testvérem. Nekem teljesen mindegy, hogy én szerzek gólt vagy ő, mindig örömmel tölt el, ha összejátszunk. Szerintem jót tett ez a gól az önbizalmának, különösen az El Clásico előtt – mondta a meccs emberének választott

 

Rüdiger volt a lefújást követő percek főszereplője

Azt nem állíthatjuk, hogy a Real Madrid szenvedett, de Nacho különleges öröme is mutatja, hogy fontos győzelmet aratott. A hátvéd rávetette magát Rüdigerre, akit éppen Kepa kezelt görcs miatt.

Rüdiger nem csak emiatt vált főszereplővé a mérkőzés lefújása után. Összeszólalkozott a Braga egyik edzőjével, Artur Jorge-zsal, ami mögött sokan rasszista inzultust sejtettek. Ezt maga Rüdiger cáfolta a közösségi médiában, lehűtve a kedélyeket.

Kepának, Bellinghammel egyetemben, volt egy ennél hosszabb feladata a mérkőzés után. A Real Madridtól kettejüket jelölték ki doppingvizsgálatra. Nem lehetett kifogás, hogy indul a gép, a Real Bragában töltötte az éjszakát, a két játékos tíz perccel hajnali kettő előtt ért vissza a szállodába. S még akkor sem végeztek a kötelezettségeikkel. Szurkolók vártak rájuk, akiket autogrammal és közös fotóval örvendeztettek meg.

 

Jó hangulatban várja a Real az El Clásicót

A Braga feletti siker két okból is fontos a Real Madridnak: három forduló után is százszázalékos a Bajnokok Ligájában és jó hangulatban várhatja a szombati EL Clásicót a Barcelona vendégeként. Az sem mellékes, hogy a madridiak egy nappal többet pihenhetnek a rangadóra, igaz, a Barcelona viszont nem utazik, szerdán otthon fogadja a Sahtar Donecket a BL-ben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport
Galatasaray–Bayern München 1-3
Manchester United–Köbenhavn 1-0

Az állás: 1. Bayern 9 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Manchester United 3, 4. Köbenhavn 1.

B csoport
Sevilla–Arsenal 1-2
Lens–PSV Eindhoven 1-1

Az állás: 1. Arsenal 6, 2. Lens 5, 3. Sevilla 2 (4-5), 4. PSV 2 (3-7).

C csoport
Braga–Real Madrid 1-2
Union Berlin–Napoli 0-1

Az állás: 1. Real 9, 2. Napoli 6, 3. Braga 3, 4. Union 0.

D csoport
Internazionale–Salzburg 2-1
Benfica–Real Sociedad 0-1

Az állás: 1. Real Sociedad 7 (4-1), 2. Inter 7 (4-2), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.

A mai párosításról ITT olvashatnak.

Borítókép: Rüdigert fogják le a Real Madrid edzői és játékosai Carlo Ancelotti vezérletével a Braga elleni meccs után (Fotó: EFE/Hugo Delgado)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.