Ne vetődj el! – ezt üvöltötte a United edzője Onanának + videó

Az elátkozott és gyűlölt Harry Maguire, valamint az agyonbírált André Onana tartotta életben a Manchester United reményeit a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Vörös ördögök Maguire fejes góljával szereztek vezetést, s úgy tartották meg az 1-0-s előnyt a dán Köbenhavn ellen, hogy Onana a 97. percben büntetőt hárított. Az is kiderült, minek köszönhetően védett a kameruni kapus.

2023. 10. 25. 6:52
Maguire, Onana, Manchester United, Köbenhavn
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlzás nélkül drámai meccsen tartotta életben a reményeit a Manchester United a Bajnokok Ligája A csoportjában. A Vörös ördögök a meccs elején érzelmes búcsút vettek Bobby Charltontól, majd szokás szerint szenvedtek, a legnagyobb helyzeteket sem tudták értékesíteni, Garnacho járt élen a ziccerek elpuskázásában. Aztán ki más, a kiszekált Harry Maguire szerzett vezetést a csereként beállt Eriksen beadásából. Maguire 2022 februárja óta először szerzett gólt, és a 2023–24-es idényben ez volt az első meccse a Bajnokok Ligájában, mi több, minden sorozatot figyelembe véve is csupán ötödször számolt vele Erik ten Hag. Igaz, Maguire visszanyerhette az edzője bizalmát, mert zsinórban harmadszor volt kezdő. Ez a gól azonban kevés volt a sikerhez, mert a hosszabbításban jogos büntetőhöz jutott a Köbenhavn. Jordan Larsson – a Unitedben is megfordult svéd klasszis, Henrik Larsson fia – állt a labda mögé, ám Onana kivédte a lövést. Így maradt 1-0 a végeredmény a Manchester United javára, s mert a Bayern nyert a Galatasaray vendégeként, az MU helyzete három forduló után mindjárt nem is olyan rossz.

Onana, Maguire, Manchester United, Köbenhavn, Larsson, Bajnokok Ligája, BL
Forrás: Twitter

A mérkőzés után Erik ten Hag, a Manchester United edzője elárulta, hogy az egyik segítője, Steve McClaren adott tanácsot Onanának, hogyan is védje a büntetőt. – Ne vetődj el előre! – McClaren ezt üvöltötte a kapusnak a technikai zónából. A jelenet alapján nehéz megállapítani, Onana vajon megfogadta-e a tanácsot, mindenesetre villámgyors vetődéssel eltalálta az irányt, és fantasztikus reflexszel felkapta a bal kezét, így ütötte ki a labdát.

 

Maguire és Onana tehát a Manchester United két hőse, ami azért is érdekes, mert a felkészülés során a kameruni kapus is beleszállt a válogatott középhátvédbe. Változnak az idők, a két játékos kedd este természetesen együtt ünnepelt.

 

Onana: Továbbjutunk, mert mi vagyunk a Manchester United!

– Csak a munkámat végeztem – Onana a fantasztikus védést elintézte ennyivel. Inkább a győzelem fontosságáról, a maga és a csapata helyzetéről beszélt a meccs után. Pedig a védése a korábbi legendás United-kapust, Peter Schmeichelt is lenyűgözte.

– Nagyon rossz és nehéz időszakon mentünk keresztül, szóval ez a győzelem a lehető legjobbkor jött. Nem is lehetnénk boldogabbak. Volt olyan csapat, ahol nagyon jól kezdtem a karrierem, itt, Manchesterben nem úgy úgy indult, ahogy szerettem volna, de ilyen az élet, nem lehetünk mindig a csúcson.

Nem könnyű a United játékosának lenni, erős személyiség kell hozzá, és folyamatosan erősnek kell lenni. Én ezt próbálom csinálni, és most nagyon örülök.

– Természetesen tovább fogunk jutni a csoportból, hiszen mi vagyunk a Manchester United, a világ egyik legnagyobb klubja – nyilatkozta a találkozó után André Onana.

Harry Maguire, Manchester United, Old Trafford, szurkolók, Köbenhavn, Bajnokok Ligája
Harry Maguire térden csúszott az Old Trafford közönsége előtt. Fotó: AFP

Harry Maguire sem emlegetett elégtételt, a győzelem fontosságáról beszélt ő is, majd nemes lélekkel inkább Bobby Charltonra emlékezett.

– Csodálatos, hogy egy utolsó pillanatban kivédett tizenegyessel sikerült nyerni, és győzelemmel tudtunk Sir Bobby Charlton előtt tisztelegni. Nehéz hét volt. Egy olyan ember elvesztése, mint Sir Bobby, hatással van az egész klubra és az öltözőre is. Nagyon büszkék lehetünk erre a sikerre – mondta a meccs után a győztes gólt szerző Harry Maguire a TNT Sportsnak.

 

Erik ten Hag nem említette név szerint Maguire-t

– Szerintem ez már a Manchester United DNS-ében van! A vége egészen idegtépő volt, de az eredmény szerintem igazságos. Volt néhány helyzetünk, ám nem éltünk velük. Ilyen az, amikor egy védő előrehúzódik, és zseniális gólt lő remek gólpasszából – vágott bele az értékelésbe a manchesteriek edzője, Erik ten Hag. Vajon miért nem mondta ki, hogy Harry Maguire volt az a játékos?

– A tizenegyes nagyszerű lehetőséget adott Onanának, hogy megvédje a becsületét, és ezt meg is tette. Tudom, hogy nagyszerű kapus, de a Unitednél ezt minden meccsen bizonyítani kell. Meccsről meccsre kell haladnunk. Most is láthattuk, hogy nincsenek könnyű mérkőzések. A dánok jól és szervezetten játszottak, így ha a koppenhágai találkozón hagyjuk, hogy a saját játékukat játsszák, akkor nem jutunk messzire. Ha tovább akarunk jutni, akkor pontokat kell gyűjtenünk, és még legalább két győzelemre van szükségünk – tette hozzá a holland tréner.

 

Eriksen: Maguire hős!

– Harry egyre több lehetőséget kap, lendületben van, és jó látni, hogy kezdi visszanyerni a bizalmat. Rengeteg kritikával kellett megbirkóznia, így az én szememben ő egy hős, minden tiszteletem az övé – méltatta az angolok gólszerzőjét Christian Eriksen, akit a meccs emberének választottak, majd elárulta, Erik ten Hag hogyan motiválta őket.

Bobby Charlton, Manchester United
Erik ten Hag vitte a Bobby Charlton emlékére készített koszorút. Fotó: AFP

– A meccs előtt Ten Hag levetített nekünk egy videót arról, hogy mit jelent Sir Bobby Charlton a klub számára. A pályára lépéskor átéreztük ennek a súlyát. Csodálatos látni, hogy mekkora legenda ő ebben a klubban, és mennyit jelent mindenki számára – elevenítette fel a jelenetet Christian Eriksen.

 

Jacob Neestrup: Nem érdemeltünk vereséget!

– Mindannyian tudjuk, hogy olyan meccset játszottunk, ahol rászolgáltunk volna legalább az egy pontra. Nagy esélyünk volt az egyenlítésre az utolsó másodpercekben, szóval nagyon fáj, hogy nem sikerült. Nem hiszek a balszerencsében, a futballt fontos védések vagy gólok döntik el, és ebből kifolyólag féltávnál egyik meccset sem tudtuk a magunk javára fordítani. Ezek a kemény tények és a szomorú valóság – értékelt csalódottan a Köbenhavn edzője, Jacob Neestrup.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

A csoport
Galatasaray–Bayern München 1-3
Manchester United–Köbenhavn 1-0

Az állás: 1. Bayern 9 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Manchester United 3, 4. Köbenhavn 1.

B csoport
Sevilla–Arsenal 1-2
Lens–PSV Eindhoven 1-1

Az állás: 1. Arsenal 6, 2. Lens 5, 3. Sevilla 2 (4-5), 4. PSV 2 (3-7).

C csoport
Braga–Real Madrid 1-2
Union Berlin–Napoli 0-1

Az állás: 1. Real 9, 2. Napoli 6, 3. Braga 3, 4. Union 0.

D csoport
Internazionale–Salzburg 2-1
Benfica–Real Sociedad 0-1

Az állás: 1. Real Sociedad 7 (4-1), 2. Inter 7 (4-2), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.

A mai párosításról ITT olvashatnak.

 

Borítókép: Harry Maguire, André Onana és Scott McTominay ünnepel (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.