Szoboszlai: Nagy halál azért nincs, Bulgáriában megmutatjuk

Szoboszlai Dominik elismerte, olyan gyengén régen játszott a magyar labdarúgó-válogatott, mint Litvánia ellen. Ugyanakkor azt is hozzátette, a Litvánia elleni 2-2-es döntetlen nem tragédia, Szoboszlai úgy fogalmazott, Bulgária ellen megmutatják az igazi arcukat.

2023. 10. 17. 23:16
Szoboszlai Dominik, Litvánia, Liverpool
Labdarúgó Eb-selejtező - Litvánia-Magyarország Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első 45 percről szólva, szerintem még nem játszottunk ilyen rosszul ebben a sorozatban. Nem úgy csináltuk, ahogy kellett volna – mondta ki a Litvánia vendégeként 2-2-re végződőtt Európa-bajnoki selejtező után. Szoboszlai nem akarta a gyenge teljesítményt arra fogni, hogy szokatlan szerkezetben játszott a válogatott, ő maga is kicsit hátrébb, más szerepkörben szerepelt. Pozitívumkén éli meg, hogy a második félidőre sikerült javítani is egyenlíteni.

SZOBOSZLAI Dominik, magyar labdarúgó-válogatott, Litvánia, Eb-selejtező, továbbjutás
Szoboszlai Dominik lendületben a Litvánia elleni Eb-selejtezőn (Fotó: Illyés Tibor)

Szoboszlai sem keres kifogásokat

– A második félidőben jobban ment mindenkinek, nekem is, tanulunk ebből is – folytatta Szoboszlai, aki büntetőből szépített, a gól megtekinthető az M4 Sport videóján. – A szurkolók mögöttünk vannak, ha jól, ha rosszul megy, köszönet nekik. 

Őszinte leszek, nagyon nem kell szomorkodni, nem halt meg senki, tanulunk ebből, és a következő meccsen is úgy megyünk ki, hogy az első perctől nyerni akarunk. 

Sok meccs van mindenki lábában, de nem kifogásokat keresek, én lennék az utolsó, aki ezt megteszi. Mindenki tudja, hogy ez nem volt elég, de reagáltunk és a második félidőben visszahoztuk a meccset.

 

Varga Barnabás: Győzni szerettünk volna

– A két félidő között a legnagyobb különbséget a küzdeni akarás jelentette. Nem ezért jöttünk ide, győzni szerettünk volna, de az az igazság, hogy nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, az egész első félidőben nagyon rosszul játszottunk. A félidőben rendeztük a sorokat, és úgy jöttünk ki a szünetről, hogy mindent megteszünk a győzelemért, és kijutunk az Eb-re. Sajnos későn jöttek a gólok, bár még a meccs végén is megvoltak a meccslabdák, de nem tudtuk berúgni a helyzeteket – Varga Barnabás is őszintén értékelt.

is csalódott

Szalai Attila szerint a litvánok nem lepték meg őket.

– Inkább mi tettük nehézzé a saját helyzetünket. Rengeteg párharcot vesztettünk, sokszor tettük csínbe a labdákat, amiket aztán az ellenfél szerzett meg, és veszélyes helyzeteket tudott kialakítani ezekből – mondta a Hoffenheim védője, majd keresetlenül kimondta:

Ez az első félidő nem volt méltó hozzánk, de a szünetben szerencsére rendezni tudtuk a sorokat, és a második félidőben már egészen más szellemiségben léptünk pályára.

Szalai Attila szerint a második félidőben akár fordíthatott volna a magyar válogatott, de a litván kapus háromszor is hatalmasat védett a gólvonalon.

– Bizom benne, hogy Bulgáriában meglesz a továbbjutás. Le kell vonnunk a tanulságokat és rendezni kell a sorokat. Nagyon szerettük volna ma kiharcolni a továbbjutást, de nem volt görcsösség a csapatban, csak éppen a litvánok most kihasználták a hibáinkat – zárta a gondolatai a védő.

Egyetérthetünk Szoboszlai véleményével

Így igaz, nincs nagy halál, a magyar válogatott így is vezeti a G csoportot, november 16-án Bulgária vendégeként a döntetlen is elég a matematikai továbbjutáshoz, a győzelem pedig első helyet érne.

A szurkolók persze szerettek volna már Kaunasban ünnepelni, de a mérkőzés lefújása után már-már győztesként ünnepelték a magyar válogatottat, nem maradt el a közös himnusz éneklés és a taps sem.

G csoport, keddi eredmények

Litvánia–Magyarország 2-2
Szerbia–Montenegró 3-1

Az állás:
1. Magyarország 14 pont/6 mérkőzés
2. Szerbia 13/7
3. Montenegró 8/6
4. Litvánia 6/7
5. Bulgária 2/6

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Litvánia elleni mérkőzésen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.