A Barcelona és a Real Madrid is megsínylette a válogattot meccseket

A spanyol labdarúgó-válogatott vasárnap este bebiztosította csoportelsőségét és azt is, hogy az első kalapból várja a 2024-es németországi Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását. Mégsem lehetett teljes az öröm: a Barcelona középpályása, Gavi súlyosan megsérült, s hiába van még majdnem nyolc hónap az Eb rajtjáig, erősen kérdéses, hogy a fiatal játékos felépül-e addig. Korábban már a Barcelona nagy riválisa, a Real Madrid is pórul járt a novemberi válogatott szünetben, igaz, Vinícius Júnior sérülése kevésbé súlyos, mint Gavié.

2023. 11. 20. 9:43
Gavi
Spain's midfielder #09 Gavi lies on the lawn during the UEFA Euro 2024 group A qualifying football match between Spain and Georgia at the Jose Zorrilla stadium in Valladolid on November 19, 2023. (Photo by CESAR MANSO / AFP) Fotó: AFP/Cesar Manso
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a labdarúgóknak jellemzően nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a hazájukért játszhatnak, s a klubok is büszkék arra, ha egy-egy játékosuk a nemzeti csapatban is kiemelkedő teljesítményt nyújt, az egyesületek edzői mindig kissé aggódva is figyelik a válogatott meccseket, vajon nem sérül-e meg egy-egy fontos játékosuk. Vasárnap sem a Barcelona, sem a spanyol labdarúgó-válogatott szurkolói nem tudták felhőtlenül ünnepelni a Grúzia elleni 3-1-es sikert. A Barcelona fiatal középpályása, egy teljesen ártalmatlan szituációban súlyosan megsérült, vélhetően a 2023/24-es idényben már egyáltalán nem léphet pályára.

Ferran Torres Barcelona Gavi
A Barcelona támadója, Ferran Torres a Grúzia elleni gólja után így üzent Gavinak. Fotó: X/Fabrizio Romano

Az eset a 3-1-re megnyert Eb-selejtező első félidejében történt: Gavi térde egy labdaátvételt sínylett meg.

Gavi sírt az öltözőben, az első diagnózis a keresztszalag-szakadás, az AS spanyol lap szerint a futballista legalább hat-nyolc hónapos rehabilitáció előtt áll.

Szinte biztos, hogy a Barcelona színeiben már nem látjuk az idényben Gavit, s könnyen lehet, hogy a tizenkilenc éves labdarúgó az Európa-bajnokságról is lemarad.

– Az öltözőben olyan a hangulat, mintha kikaptunk volna. Gavi sérülése súlyos, és ez mindannyiunknak nehéz helyzet. Balszerencsés eset volt, de Gavi ugyanúgy készen állt a meccsre, mint mindenki más – mondta Luis de la Fuente szövetségi kapitány, utóbbi mondatával már arra is utalva: hiába van kiakadva játékosa sérülése miatt a Barcelona, ez bármikor, bárkivel előfordulhatott volna.

A spanyol válogatott hét győzelemmel és egy vereséggel nyerte meg selejtezőcsoportját, s biztosan az első kalapból várhatja az Eb-sorsolást, így akár a magyar válogatottal is közös csoportba kerülhet a kontinenstornán.

A Barcelona nagy riválisa, a Real Madrid is elveszített egy fontos játékost a válogatott szünetben: a brazilok kolumbiai veresége alkalmával sérült meg. Ő kevésbé járt rosszul, mint Gavi, de néhány hetes kihagyásra Vinícius esetében is számítani kell.

 

Borítókép: Gavi a földön, súlyos sérülést szenvedett a középpályás (Fotó: AFP/Cesar Manso)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.