Szoboszlai csapattársai lecsaptak, nyolc éve nem láttunk ilyet + videó

Legutóbb 2015 októberében fordult elő, hogy a dél-amerikai vb-selejtező aktuális fordulójában Argentína és Brazília is kikapott. Egészen mostanáig. Magyar idő szerint péntek éjszaka ugyanis a vb-címvédő argentinok hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedtek Uruguay ellen, míg Brazília előnyből kapott ki 2-1-re Kolumbia vendégeként. Mindkét dél-amerikai óriást Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársai szomorították el: Darwin Núnez lőtte Uruguay második gólját, míg Luis Díaz kétszer vette be a szintén liverpooli Alisson kapuját.

2023. 11. 17. 10:11
Darwin Núnez
Uruguay's forward Darwin Nunez celebrates after scoring during the 2026 FIFA World Cup South American qualification football match between Argentina and Uruguay at La Bombonera stadium in Buenos Aires on November 16, 2023. (Photo by Luis ROBAYO / AFP) Fotó: AFP/Luis ROBAYO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

boldog lehetett csütörtök este. Habár ő nem talált kapuba a bolgárok ellen, két szabadrúgása után is gól született, a magyar válogatott pedig 2-2-es döntetlenjével kiharcolta az Eb-részvételt. Szoboszlai liverpooli csapattársai közül viszont többen is eredményesek voltak a csütörtöki – magyar idő szerint péntek hajnalban véget ért – válogatott meccsek alkalmával: Mohamed Szalah négy, Luis Díaz kettő, Darwin Núnez egy gólt szerzett. S utóbbi kettő igazi nagyvad ellen: Kolumbia a brazil, Uruguay az argentin válogatottat győzte le világbajnoki selejtezőn.

Luis Díaz Szoboszlai Dominik csapattársa Kolumbia
Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Luis Díaz két gólt szerzett Brazília ellen. Fotó: AFP/Juan Barreto

Mohamed Szalah Dzsibuti elleni mesternégyeséről már a Liverpool is megemlékezett , szakmailag azonban többre taksálható Núnez és Díaz teljesítménye. Előbbi a kegyelemdöfést vitte be kontrából a világbajnoki címvédő Argentína ellen. Uruguay az első félidőben Nahuel Molina bakiját kihasználva szerzett vezetést Ronald Araújo góljával. járt a legközelebb az egyenlítéshez, szabadrúgásból a keresztlécet találta el, a 87. percben Darwin Núnez gólja döntötte el a három pont sorsát.

Uruguay az előző fordulóban Brazíliát is legyőzte, most a csapat argentin szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa a saját hazájában ünnepelhetett. Argentína így is vezet, Uruguay a második öt forduló után.

 

Luis Díaz édesapja szeme láttára duplázott

Szoboszlai kolumbiai csapattársa, Luis Díaz az elmúlt hetekben azzal szerepelt a legtöbbet a hírekben, hogy Kolumbiában elrabolták a szüleit. Az eset végül szerencsésen zárult, mindkettejüket elengedték a túszejtők.

A Liverpool támadója most azért tért vissza hazájába, hogy Brazília ellen játsszon vb-selejtezőt, s ha már játszott, két góljával szinte egymaga fordította meg a találkozót, miközben édesapja a lelátóról figyelte őt.

A mostani eset előtt legutóbb 2015 októberében fordult elő, hogy ugyanabban a fordulóban Brazília és Argentína is vereséget szenvedett dél-amerikai vb-selejtezőn, sőt a brazilok azóta egészen a mostani selejtezősorozat előző fordulójáig nem kaptak ki. Most viszont egymás után kétszer is, bár a hat biztos dél-amerikai vb-hely tudatában még így is nehéz elképzelni, hogy az egyedüliként minden vb-n részt vett Brazília éppen a 2026-os világbajnokságról lemaradjon.

Dél-amerikai vb-selejtező, 5. forduló

Argentína–Uruguay 0-2
Kolumbia–Brazília 2-1
Bolívia–Peru 2-0
Venezuela–Ecuador 0-0
Chile–Paraguay 0-0

Az állás
1. Argentína 12 pont
2. Uruguay 10
3. Kolumbia 9
4. Venezuela 8
5. Brazília 7
6. Ecuador 5
7. Paraguay 5
8. Chile 5
9. Bolívia 3
10. Peru 1

Az első hat helyezett egyenes ágon jut ki a 2026-os világbajnokságra, a hetedik interkontinentális pótselejtezőn vehet részt.

 

A japánoknál nem játszott Szoboszlai csapattársa

Afrikában és Ázsiában is elkezdték a vb-selejtező csoportkörét, pontosabban Ázsiában az első csoportkört. A japánok a kispadon ülő liverpooli Endo Vataru nélkül is 5-0-ra legyőzték Mianmart, de kialakult ennél nagyobb különbség is: Ausztrália 7-0-ra verte Bangladest, Katar 8-1-re Afganisztánt. A vb-szereplésre esélyes csapatok mind győzelemmel kezdtek.

Ugyanez Afrikában nem mondható el: Nigéria tegnap csak egy sovány hazai 1-1-gyel rajtolt Lesotho ellen.

 

Borítókép: Darwin Núnez lőtte Uruguay második gólját Argentínában (Fotó: AFP/Luis Robayo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.