A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Jovetics a budapesti meccs előtt elmondta, mit gondol a bolgár válogatottról

Egészen hihetetlen, hogy a labdarúgó Eb-selejtezőkön a bolgárok kétszer a 96., csütörtökön pedig ellenünk a 97. percben kaptak gólt (ami ráadásul öngól lett), a ráadásokban öt pontot veszítettek. Stevan Jovetics, a montenegróiak legnagyobb sztárja abban bízik, hogy a sors kárpótolja a bolgárokat, a G csoport záró fordulójában legyőzik a szerbeket, és akkor Montenegró velünk együtt továbbjut, mert győzni fog a Puskás Arénában.

2023. 11. 17. 9:43
NAGY Ádám; JOVETIC, Stevan
Podgorica, 2023. június 17. Nagy Ádám (j) és a montenegrói Stevan Jovetic a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtezõ labdarúgó-mérkõzésen a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt követően, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este Szófiában úgy harcolt ki 2-2-es döntetlent a bolgár válogatott ellen, hogy Petkov a 97. percben a saját kapujába fejelt, a G csoport másik mérkőzésén Montenegro hazai pályán Kuc és Jovetics találataival 2-0-ra legyőzte Litvániát, így megőrizte a matematikai esélyét arra, hogy kijusson a jövő évi, németországi Eb-re.

Jovetic
Stevan Jovetics, a montenegrói kapitány szerezte a második gólt. Forrás: Facebook/Football Association of Montenegro

Az utolsó forduló előtt a G csoport állása:

1. MAGYARORSZÁG 7  4  3  –  13- 6  15 pont – kijutott
2. Szerbia      7  4  1  2  13-7  13
3. Montenegró   7  3  2  2   8-8  11
4. Litvánia     8  1  3  4   8-14   6
5. Bulgária     7  –  3  4   5-12   3

A záró forduló (november 19.) programja:
MAGYARORSZÁG–Montenegró, Puskás Aréna, 15.00
Szerbia–Bulgária, Leskovac, 15.00

Ahhoz, hogy Montenegró továbbjusson, vasárnap nyernie kell a Puskás Arénában, és arra is szüksége van, hogy a szerbek otthon kikapjanak a bolgároktól. A szerb–montenegrói összevetésben pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzések eredményei a szerbeknek kedveznek (3-1, 2-0).

Egészen más lenne a helyzet akkor, ha Szófiában nincs Petkov öngólja, nekünk marad 14 pontunk, és akkor a montegróiaknak a saját kezükben lenne a sorsuk, esetleges budapesti győzelmükkel megelőzhetnének bennünket, hiszen Podgoricában a Montenegró–Magyarország találkozó 0-0-ra végződött.

 

Jovetics bízik a bolgárokban és a továbbjutásban

Azután, hogy Montenegró csütörtökön 2-0-ra nyert Litvánia ellen, legismertebb játéka, a 34 éves, 72-szeres válogatott Stevan Jovetics – aki jelenleg az Olimpiakosz Pireusz labdarúgója, korábban pedig a Manchester City és az Internazionale csapatában is szerepelt –, a következőket nyilatkozta: – Nem volt könnyű úgy elkezdenünk a meccset, hogy nem sokkal előtte a bolgár válogatottat másodpercek választották el a magyarok elleni győzelemtől, akik egy öngólnak köszönhetően egyenlítettek, és kijutottak az Eb-re. Természetesen mindannyian figyelemmel követtük a találkozót. De történt, ami történt, a mi terveinken nem változtat, mindent megteszünk, hogy nyerjünk Budapesten, és a futballban bármi megtörténhet, így Leskovacban is. Talán a bolgárok visszakapják a sorstól azt, amit a selejtezősorozatban többször is elvett tőlük – utalt Jovetics a június 20-i Bulgária–Szerbia (1-1) mérkőzésre is, amelyen a szerbek a 96. percben egyenlítettek. Mi több, a Montenegró–Bulgária meccsen (2-1) a montenegróiak ugyancsak a 96. percben szerezték meg a győztes gólt, és éppen Jovetics vette be a bolgár kaput a ráadásban. Bulgária öt pontot hullajtott el a csoportban. 

 

Borítókép: Stevan Jovetics és Nagy Ádám a Montenegró–Magyarország (0-0) Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzésen a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.