Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A Ferencváros hasonló meccset játszhat, mint Belgiumban

Csütörtökön a negyedik fordulóval folytatódik a Konferencialiga csoportköre. A Ferencváros a belgiumi 0-0 után ezúttal hazai pályán játszik a Genk ellen. Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője kiélezett mérkőzést várt, és számít a magyar szurkolók támogatására.

2023. 11. 08. 15:28
Ferencváros
Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szorosabb szinte nem is lehetne a továbbjutásért zajló versenyfutás a Konferencialiga F csoportjában. A szerb Csukaricski lefelé kilóg a mezőnyből, mindhárom meccsét elveszítette, a Ferencváros, a Fiorentina és a Genk egymás elleni találkozói pedig eddig kivétel nélkül döntetlenre végződtek. A trióból az egyik csapat jut csak a csoportkörből egyenes ágon a Kl-nyolcaddöntőbe, a második helyezett az Európa-ligából érkező rivális ellen rájátszást vív majd a tizenhat közé kerülésért, a csoportharmadik viszont hoppon marad, számára a csoportkörrel véget ér a nemzetközi szereplés. A Ferencváros helyzete annyival kedvezőbb a riválisokénál, hogy mindkettő ellen hazai pályán, a Groupama Arénában játszik a folytatásban: a magyar bajnok csütörtökön a Genket, az utolsó fordulóban pedig a Fiorentinát fogadja.

Ferencváros Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője szoros meccset vár (Fotó: Ladóczki Balázs)

– A Ferencváros minden szurkolója tudja, hogy mennyire fontos a Genk elleni mérkőzés. Nem kell meghívót küldenem nekik, telt házas mérkőzés lesz. Huszonkétezer emberrel együtt kell támadnunk és védekezünk, szenvedéllyel fogunk küzdeni a pályán – szögezte le Dejan Sztankovics, a zöld-fehérek vezetőedzője a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón. – Szeretek hazai pályán, teli stadionban játszani. Ilyen támogatással kell valamennyi kockázatot vállalnunk, de ezt nem ész nélkül fogjuk tenni, tudjuk, hogy a Genk erőssége a kontrajáték.

Apróságok dönthetnek a Ferencváros mérkőzésén

Sztankovics nem vár jelentős változásokat a játék képében az első meccshez képest.

– Taktikailag nagyon érdekes mérkőzés volt, mindkét csapat sokat futott. Hasonló meccset várok itthon is, bár mindkét csapatnak megvan a lehetősége, hogy változtasson, igazodjon a másikhoz. Apróságok jelenthetik a különbséget, egy-egy pontrúgásnak, egy-egy lepattanó labdának a sorsa is döntő lehet.

Sztankovics leszögezte, hogy a keretéből csak Varga Barnabás az, aki sérülés miatt nem áll rendelkezésre. A genki mérkőzésen a korábban a Ferencvárosban is megfordult Joseph Paintsil volt a belgák legveszélyesebb játékosa, a ghánai futballista játéka azonban kisebb sérülése után kérdéses csütörtökön, bár a belga sajtósok úgy tudják, Paintsil készen áll majd a játékra.

– A felkészülés során nem egyéni játékosokra, hanem csapatra készülünk. Persze egy jó játékos is nagy különbséget jelenthet egy-egy meccsen, de mindenkinek szüksége van a csapat támogatására. Éppen ezért túl sokat nem gondolkozom azon, hogy az ellenfél egyik vagy másik játékosát bevetheti-e – mondta Sztankovics.

Sztankovics szerint a Fiorentina is megfogható

A Ferencváros edzője szerint sokat érhet egy esetleges győzelem a Genk ellen, akár a továbbjutást is, habár szerinte a három éllovas továbbjutási esélyei hasonlók.

– Firenzében jó meccset játszottunk, bizonyítottuk, hogy az olasz csapattal is felvehetjük a versenyt. De túlságosan sokat nem akarok számolgatni, a lényegi kérdések a pályán dőlnek el – mondta a szerb szakember.

Sigér Dávid is kifejezte, hogy bízik benne, minél többen és hangosabban szurkolnak majd a Ferencvárosnak a Groupama Arénában.

Ferencváros Sigér Dávid
Sigér Dávid, a Ferencváros labdarúgója szerint akár egyetlen gól dönthet a Genk ellen (Fotó: Ladóczki Balázs)

– Nagyon izgalmas, ahogy nekiindulunk a csoport második felének, az eddigiekből az rajzolódik ki, hogy ez a meccs akár sorsdöntő lehet a továbbjutást szempontjából – hangsúlyozta a Ferencváros középpályása, aki előtt a belgiumi, 0-0-ra végződött meccs egyik legnagyobb helyzete adódott. – Azt gondolom, hogy egy gól dönthet. Bár a kinti meccsen voltak helyzetek mindkét kapu előtt, összességében inkább azt éreztem, hogy inkább a biztonság volt a legfontosabb mindkét csapatnak.

 

Borítókép: A magyar bajnok nagyon fontos mérkőzés előtt áll (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.