A Manchester United vesztéhez tipikus VAR-piroslap vezetett + videó

Drámai mérkőzésen fordult még rosszabbra Erik ten Hag sorsa. A Manchester United ugyan 2-0-ra vezetett a Köbenhavn otthonában, de Marcus Rashford piros lapja után a dánok még az első félidőben egyenlítettek, végül pedig 4-3-ra nyertek. A Manchester United négy forduló után utolsó helyen áll Bajnokok Ligája-csoportjában, a holland vezetőedző már eddig is bizonytalan helyének aligha tett jót a koppenhágai vereség.

2023. 11. 09. 6:40
Erik ten Hag
FBL-ENG-PR-MAN UTD-CRYSTAL PALACE Fotó: AFP/Oli Scarff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koppenhágai meccs jól indult a Manchester United szempontjából. Rasmus Höjlund szűk fél óra alatt duplázott korábbi csapata ellen – öccse, Oscar ennek most aligha tapsolt, hiszen a Köbenhavn kispadján ült a Bajnokok Ligája-meccsen. Aztán jött a VAR-korszakra jellemző piros lap, kiállítása után pedig a dánok még az első félidőben egyenlítettek. Ehhez kellett az is, hogy tizenhárom perc legyen a hosszabbítás, valamint Erik ten Hag szerint két jogtalan gól.

Bruno Fernandes Manchester United Bajnokok Ligája BL Köbenhavn
A Manchester United 2-0-ra, majd 3-2-re is vezetett, mégis kikapott a Köbenhavn otthonában (Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Liselotte Sabroe)

– Jól kezdtünk, egészen a piros lapig jól játszottunk. Az mindent megváltoztatott, szigorú döntés volt, Rashford a labdát figyelte. Aztán kaptunk két jogtalan gólt. Az elsőnél a lesen álló játékos zavarta Onanát, a tizenegyesről pedig mit is mondhatnék? A szezon hosszú, nekünk is kedveznek majd döntések – bosszankodott Erik ten Hag, s ki tudja, a holland mester ül-e még a Manchester United kispadján, amikor majd jól járnak egy ítélettel.

Rashford piros lapja tipikus VAR-jelenet, amelyhez hasonlót idén az NB I-ben is láttunk már. A labdát fedezné, amikor belépnek a lába alá. Az angol válogatott támadó kínjában csak mosolyogni tudott a piros lap felmutatása után.

Hargreaves: A VAR-ral tönkreteszik a játékot

Owen Hargreaves, a Manchester United korábbi BL-győztes játékosa szerint teljesen jogtalan volt Rashford piros lapja, ugyanakkor ő azt is elismerte, hogy az a büntető is túl szigorú volt, amit 2-2-nél az angolok javára ítéltek meg.

– Ha a kimerevített képet nézzük, tényleg durvának tűnik, de ha valós időben nézzük a felvételt, láthatjuk, hogy szó sincs szándékos szabálytalanságról. Abba kellene hagyni ezt, hogy a VAR-ral újrabíráskodnak ilyen jelenetek felett, mert ezzel tönkreteszik a játékot. Az utóbbi hetekben a VAR teljesen elszabadult, sokkal nagyobb hatással van a játékra, mint a bevezetésekor gondoltuk. Ha Angliában történik az a jelenet, amiért a Manchester United büntetőt kapott, nem járt volna érte tizenegyes, de szigorú volt a dánokra javára megítélt büntető is – értékelt Hargreaves, aki televíziós szakértőként dolgozott a meccsen, akárcsak korábbi csapattársa, Paul Scholes.

Scholes szerint a piros lap megkérdőjelezi, hogy a litván Rumsas játékvezető ért-e a futballhoz.

Mindkét tizenegyes kezezésért járt, s a hazaiaké inkább tűnt jogosnak, mint a vendégeké, Maguire valóban elütötte a támadó elől a labdát. A túloldalon pedig éppen Maguire volt az, aki fél méterről ráfejelte Lerager karjára a labdát.

Utolsó helyen BL-csoportjában a Manchester United

Azt a büntető Bruno Fernandes értékesítette, s 3-2-es vezetésről a MU megnyerhette volna a meccset, ám a manchesteri meccsel ellentétben a Köbenhavn ezúttal nemcsak veszélyesen, hanem eredményesen is támadott. Éppen a tizenegyesnél vétlenül kezező Lerager egyenlített, majd a 87. percben a tizenhét éves Roony Bardghji megszerezte a győztes gólt.

Bajnokok Ligája, A csoport

Köbenhavn–Manchester United 4-3
Bayern München–Galatasaray 2-1

Az állás
1. Bayern 12 pont (már csoportelső)
2. Köbenhavn 4 (7-8)
3. Galatasaray 4 (7-9)
4. Manchester United 3

Borítókép: Erik ten Hag szerint a játékvezető volt a Manchester United veszte Koppenhágában (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.