Felcsúton extázisban ünnepeltek a románok, ők is kijutottak az Eb-re + videó

Felcsúton rendezték szombat este az Izrael–Románia Európa-bajnoki selejtezőt, mivel az izraeli háború miatt a „házigazda” biztonsági okokból nem játszhatott odahaza. A románok 2-1-re megnyerték a találkozót, és ezzel bebiztosították helyüket a jövő évi labdarúgó Eb-n. A Pancho Arénában a románok „Puskása” volt az egyik hős. Zengett, zúgott Felcsúton a „Románia, Románia” rigmus.

2023. 11. 19. 7:40
null
Felcsút, 2023. november 18. A román válogatott játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk 9. fordulójában, az I csoportban játszott Izrael-Románia mérkõzés után a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 18-án. A mérkõzést a román válogatott 2-1-re megnyerte és ezzel biztosította részvételét a 2024. évi Európa-bajnokságon. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem indult jól a meccs a románok számára, hiszen Izrael Eran Zahavi révén már a második percben megszerezte a vezetést Felcsúton. Románia azonban gyorsan észhez kapott, és a tizedik percben már ki is egyenlített, a gólszerző pedig a magyar felmenőkkel rendelkező George Puscas volt.

Ionas Hagi szerezte a románok Eb-kijutásról döntő gólját Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az olasz Genoa 27 éves támadóját 2013-ban Egervári Sándor szövetségi kapitány szemmel tartotta, de végül nem hívta meg a magyar válogatottba, a románban viszont már a 39. meccsét játszotta. A családneve magyarosan Puskás, így aztán különleges lehetett számára az Aranycsapat legendájáról, Puskás Ferencről elnevezett Pancho Arénában ilyen fontos gólt szereznie.

A 63. percben Románia már a győztes gólt ünnepelte, a skót Rangersben futballozó Ianis Hagi volt eredményes, aki meg a román futball legendája, Gheorghe Hagi fia. Izrael ötlettelenül játszott, és a Fradi futballistája, a 62. percben csereként pályára lépő Mohammed Abu Fani sem tudot lendíteni a játékán. Ahogy azzal az eséllyel sem élt Izrael, hogy a 85. percben emberelőnybe került.

Románia a 2-1-es győzelmével – akárcsak magyar válogatottja – egy fordulóval a selejtezők vége előtt bebiztosította a részvételét a 2024-es németországi Eb-n, ami pozitív meglepetés az elmúlt évek kudarcai után.

Mivel a már szintén kijutott Svájc csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán Koszovóval, a svájciak lecsúsztak a második helyre az I csoportban, és csak akkor szerezhetik meg az elsőséget, ha a záró körben legyőzik a románokat kedden Bukarestben.

Zengett, zúgott Felcsúton a „Románia, Románia” rigmus

A román válogatott játékosai extázisban ünnepelték a sikert Felcsúton, a Pancho Aréna öltözőjében és a sajtótájékoztatón is önfeledten énekeltek.

Borítókép: Románia Felcsúton jutott ki a 2024-es Eb-re (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.