Sallai Roland az Aranycsapat útját járná a válogatottal, és senkitől sem tart + videó

A magyar labdarúgó-válogatott alapembere, Sallai Roland a nemzeti csapat telki edzőközpontjában adott exkluzív interjút. A Freiburg támadója gyerekkori álmáról, az Aranycsapatról és Marco Rossi varázsáról is mesélt. Továbbá elárulta, hogy a sérüléséből mikor térhet vissza, és hogy szerinte senkitől sem kell tartanunk jövőre az Európa-bajnokságon sem. Sallai szerint jó úton járnak, hogy évtizedek múlva is emlegessék majd őket.

2023. 11. 19. 6:00
SALLAI Roland
Budapest, 2023. szeptember 10. Sallai Roland gólöröme a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

német klubja, a Freiburg Európa-liga-csoportmeccsén a Topolya ellen megsérült, emiatt nem játszhatott csütörtökön Bulgáriában, ahol az utolsó pillanatban kiizzadt 2-2-es döntetlennel bebiztosította a magyar válogatott a 2024-es németországi Európa-bajnokságon való részvételt. Sallai ugyanakkor – bár még nincs 100 százalékos állapotban – csatlakozott a válogatott kerethez, így a csapattal élhette át a kijutás mámorát Szófiában.

SALLAI Roland; LEKIATAS, Rokas
Sallai Roland lövéseire minden ellenfélnek oda kell figyelnie. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– A csütörtöki meccset elég nehezen éltem meg, főleg az utolsó percekben meleg volt a helyzet – emlékezett vissza Sallai Roland az interjúban. – Szerencsére a srácok helytálltak, amiért mentünk, azt teljesítettük, kvalifikáltuk magunkat az Eb-re, ami a fő célunk volt, de még van egy meccs, amit itthon, hazai közönség előtt szeretnénk megnyerni, és kiszolgálni azt a 65 ezer embert, aki kilátogat a stadionba.

Az utolsó Eb-selejtezőjét a kijutás szempontjából már tét nélkül, de még a csoport első helyéért harcolva ma 15 órakor vívja a magyar válogatott hazai pályán Montenegró ellen. Sallai nagy valószínűséggel ezen a mérkőzésen sem lép még pályára, ahogy az Origó idézi a támadót, már a célegyenesben van a rehabilitációja, a jövő héten vagy a rá következő héten játszhat újra, akkor már praktikusan a Freiburgban.

Valóra vált a gyerekkori álom

Sallai büszke rá, hogy mostanra alapembere lett a válogatottnak, az Eb-selejtezőkön két gólt is szerzett, egyet Litvánia ellen, a legemlékezetesebbet pedig Szerbia ellen a Puskás Arénában, ahol óriási győztes gólt lőtt.

– Gyerekként nagy álmom volt, hogy egyszer oszlopos tagja legyek a magyar válogatottnak, ez mára sikerült, ami nagy büszkeség, és jó visszajelzés, hogy a sok munka megtérült – fogalmazott Sallai. – Fontos találatokat szereztem, de sokkal fontosabb, hogy a csapat mennyit fejlődött. Hiába vannak már magasabb szinten jegyzett bajnokságokban futballozó játékosaink, mi nem egyénenként, hanem csapatként tudunk sikeresek lenni.

Sallai Roland: Évtizedek múlva is emlegethetnek minket

Az elmúlt két évben nem várt eredményeket ért el a válogatott, tavaly a Nemzetek Ligájában Németországot és Angliát is legyőzte a csapat, az utóbbit oda-vissza, idegenben ráadásul 4-0-ra. Most pedig akár csoportelsőként juthat ki egy világversenyre az együttes, amire 1985 óta nem volt példa.

Sallai nyilatkozata a Magyar Nemzetnek:

Beágyazó kód:

– A minap beszéltünk arról, hogy mindig az Aranycsapatot emlegették, főleg a 6:3-at – fogalmazott Sallai. – Nem mondom, hogy közel vagyunk hozzájuk, de jó úton járunk, hogy évtizedek múlva minket is emlegessenek. Említhetem az angolok elleni 4-0-t kint Wolverhamptonban. Az ilyen felejthetetlen meccsek miatt éri meg elkezdeni futballozni.

két arca: a laza és a kemény

A válogatott sikereiben Sallai szerint is elévülhetetlen érdemei vannak a szövetségi kapitánynak. A Metropol szerint Marco Rossi hetente, de havonta biztosan érdeklődik Sallai felől, kifejezetten jó a kapcsolatuk.

SALLAI Roland
A Freiburg támadója szerint Marco Rossi érdeklődő kapitány. Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Pályán kívül kaptunk az ő személyében egy kis lazaságot, így sokkal nyugodtabb a csapat, a pályán viszont kőkeményen megköveteli a taktikai utasításokat – ecsetelte Sallai. – Vevők voltunk az elképzeléseire, és most itt tartunk, hogy sorozatban harmadjára ki tudtunk jutni az Európa-bajnokságra.

A jövő évi Eb-n Sallai szerint senkitől sem kell tartanunk, idézi őt a Mandiner: – Nincs olyan ellenfél, amely ellen ne játszanék vagy amelyet elkerülnék. Már bizonyítottuk, hogy a legnagyobb válogatottak ellen is van keresnivalónk. Várjuk meg a sorsolást, aztán meglátjuk.

A teljes Sallai Roland-interjú itt nézhető meg:

Borítókép: Sallai Roland bízik benne, hogy a jelenlegi válogatott az Aranycsapathoz hasonlóan nyomot hagy maga után (Fotó: MTI/Illyés Tibor)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.