Az Atlético Madrid játékosa a klub szurkolóit hergelte + videó

Joao Félix góljával dőlt el a La Liga 15. fordulójának rangadója, a Barcelona 1-0-ra nyert az Atlético Madrid ellen. A portugál támadó pikáns meccsre készülhetett, hiszen az Atlético Madrid kölcsönjátékosaként szerepelt a katalán klubban, ráadásul a fővárosi klubból játékosok és szurkolók is kritizálták őt. Joao Félix most csattanós választ adott, a Barcelona újra az Atlético előtt áll a tabellán.

2023. 12. 04. 7:56
FC Barcelona v Atletico Madrid - LaLiga EA Sports Joao Félix
FC Barcelona v Atletico Madrid - LaLiga EA Sports Fotó: AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joao Félix 2019-ben a futballtörténelem negyedik legdrágább játékosa lett, amikor az Atlético Madrid megszerezte a Benficától. A portugál támadó azonban nem tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni, és idén tavasszal, a Chelsea-ben töltött kölcsönidőszak alatt sem brillírozott. A 2023/24-es idényre az Atlético Madrid ismét kölcsönadta, ezúttal a Barcelona együttesének, amelynek színeiben Joao Félix vasárnap este győztes gólt lőtt Diego Simeone csapata ellen.

Diego Simeone Atlético Madrid Barcelona
Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője higgadtan vette tudomásul a Barcelona elleni vereséget. Fotó: AFP/Lluis Gene

Noha a klub játékosa, erősen kérdéses, hogy Joao Félix valaha játszik-e még az Atlético Madrid mezében, ugyanis nemcsak a fővárosi klub szurkolói, hanem néhány madridi csapattársa is erős kritikát fogalmazott meg vele, különösen a hozzáállásával kapcsolatban. A portugál támadó jó játékkal és góllal üzent, a Barcelonába ellátogató Atlético Madrid-szurkolóknak pedig a gólörömével is.

– Minden héten rólam beszélnek. Állandóan én vagyok a téma a médiában, de nyugodt maradtam. Az ünnepléssel kiengedtem a gőzt amiatt, amit nyáron átéltem. Köszönöm a Barcelonának, hogy befogadott – mondta a győzelem után Joao Félix.

A szavai sem arról árulkodnak, hogy visszavágyna Madridba.

A Barcelona vezetőedzője, Xavi is Joao Félixet dicsérte, aki a bajnoki meccs előtt múlt héten a Bajnokok Ligájában is győztes gólt szerzett.

– Keményen dolgozik, sok labdát szerez, és Cancelóval nagyon jól működnek együtt a szélen. Boldognak látom, és ez jelenti a különbséget. A meccs előtt mondtam neki, hogy maradjon nyugodt, mert az extra motiváció túlcsordulva ellenkező hatást érhet el – fogalmazott a katalán szakember.

 

A Barcelona az Atlético Madrid előtt

Győzelmével a Barcelona ismét a dobogón áll a La Ligában, három ponttal előzi meg az Atléticót, igaz, utóbbinak van egy elmaradt meccse a bukdácsoló Sevilla ellen. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a madridiak vezetőedzője, Diego Simeone nyugodtan vette tudomásul a vereséget.

– Tetszett, ahogy a második félidőben játszottunk. Nyugodt lehetek, mert tudom, hogy a csapat mindig jól reagál, ha hátrányba is kerül. Hosszú még a szezon – mondta Simeone, akinek csapata még az utolsó másodpercekben is egyenlíthetett volna, de a sérült Ter Stegent helyettesítő Inaki Pena nagyot védett.

A fiatal magyar kapust, Yaakobishvili Áront az előző fordulóval ellentétben nem nevezte Xavi a meccskeretbe.

A Barcelonára a következő fordulóban is rangadó vár, vasárnap a második helyezett Gironát fogadja.

La Liga, 15. forduló

Barcelona–Atlético Madrid 1-0
Real Madrid–Granada 2-0
Girona–Valencia 2-1
Athletic Bilbao–Rayo Vallecano 4-0
Osasuna–Real Sociedad 1-1
Almería–Real Betis 0-0
Las Palmas–Getafe 2-0
Mallorca–Alavés 0-0
Sevilla–Villarreal 1-1
Celta Vigo–Cádiz hétfő 21.00 (tv: Spíler 2)

Az élcsoport állása
1. Real Madrid 38 pont/15 meccs
2. Girona 38/15
3. Barcelona 34/15
4. Atlético 31/14 

 

Borítókép: Joao Félix játéka és gólöröme is témát szolgáltatott (Fotó: AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.