A barcelonai meccs embere meglepő nyilatkozatot tett

Joao Cancelo szerezte a Barcelona egyenlítő gólját a Porto ellen, és a 2-1-es katalán sikerrel végződő meccs után őt választották a mérkőzés emberének. A portugál szélsővédő Frenkie de Jongot méltatta a lefújás után.

2023. 11. 29. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona továbbjutott a Bajnokok Ligája H csoportjában, miután hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Portót a csoportkör utolsó előtti fordulójában. Az utolsó fordulóban a Porto és a Sahtar dönt majd a másik továbbjutó helyről. Joao Cancelo, a Barcelona egyenlítő góljának szerzője szerényen a csapattársára irányította a figyelmet. – Örülök, hogy több mint két hónapos sérülése után visszatért Frenkie de Jong, ő hihetetlen tartást ad a csapatnak. A posztján a világ egyik legjobbja – kezdte a portugál szélső védő, a Manchester Citytől kölcsönbe érkezett játékos. Cancelo hozzátette, hogy a gyors egyenlítés volt a kulcs a mérkőzésen, illetve az, hogy a Porto agresszív játékstílusa ellen megtalálta a csapata a megfelelő harcmodort. – Február 16-án kezdődik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza, addig még sok minden történhet. Több favorit is van, szeretném, ha mi is ott lennénk majd a végelszámolásnál, de hangsúlyozom, az még nagyon odébb van – nyilatkozta Cancelo.

Frenkie de Jong (középen) sokat segített a csapatának   Fotó: AFP

Az edzője, Xavi a győztes mentalitást hangsúlyozta, ő is a gyors egyenlítésre helyezte a hangsúlyt. – Büszke vagyok a csapatomra, amiért remekül reagált a bekapott gólra, szinte azonnal kiegyenlítette az állást. A szünetben felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy még agresszívebben futballozzanak a nagy hagyományokkal rendelkező, kiválóan játszó Porto ellen. A helyzetek alapján nyugodtan mondhatom, hogy sokkal korábban is eldönthettük volna a találkozót, mert nekünk voltak komolyabb lehetőségeink – értékelt Xavi.

A Real Madridban eltöltött évei miatt szinte az egész meccsen hevesen kifütyült portói belső védő, Pepe szerint a csapata sokkal többet érdemelt Barcelonában. – Jól reagáltunk a bekapott gólra, és utána mi irányítottuk a mérkőzést. Szégyen, hogy pont nélkül mehetünk haza – mondta Pepe. Az edzője, Sergio Conceicao szerint a helyzet ennél sokkal egyszerűbb, két azonos szintű csapat mérkőzésen egy hiba döntött: – Tudtuk előre, hogy sokba kerülhet, ha hibázunk, és ez sajnos így is történt.

A H csoport állása: 1. (és továbbjutott) FC Barcelona 12 pont, 2. FC Porto 9 (10-5), 3. Sahtar Donyeck 9 (7-7), 4. Royal Antwerp 0. 

Borítókép: Joao Cancelo másra irányította a reflektorfényt (Forrás: UEFA.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.