Botrány a BL-ben: az angol legenda gusztustalan döntést emleget

A Newcastle United a 98. percig tartotta az első félidőben megszerzett előnyét a Paris SG otthonában, ekkor Szymon Marciniak játékvezető a VAR segítségével befújt egy tizenegyest a hazaiaknak. Ez kiborította a bilit Angliában.

2023. 11. 29. 6:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aleksander Isak lehetett volna a hős Párizsban a BL csoportkör utolsó előtti fordulójában . A Newcastle svéd csatára a 24. percben gólt szerzett, és az előnyt a csapata tartotta is egészen a hosszabbítás utolsó pillanatáig. Ekkor azonban Szymon Marciniak lengyel játékvezető és a VAR lépett elő főszereplővé: Ousmané Dembelé beadása ugyanis előbb Tino Livramento mellkasára, onnan pedig a bal könyökére pattant. A lengyel játékvezető a VAR segítségével a 98. percben büntetőt ítélt a PSG-nek, ezt a csapatkapitány, értékesítette. 

Kylian Mbappé nem hibázta el a büntetőt

Az egy pontra a helyzetek alapján rászolgált a PSG, mindenesetre meg lehet érteni a felhevült angolokat: az utolsó utáni pillanatban egy videóbírós segítséggel befújt büntetővel veszítették el a továbbjutó helyet. Eddie Howe, a Newcastle edzője önmérsékletről tett tanúbizonyságot a mérkőzés után. – Jobban járok, ha nem mondom el az érzéseimet. Nyilvánvalóan nem tudom elmondani a belső gondolataimat – mondta tömören az angolok edzője. 
A Newcastle legendáit semmi sem korlátozta, ők nem fogták vissza magukat. Jermaine Jenas szerint rossz döntés született. – Mit csinált volna Livramento a karjaival? Tekerje a háta köré őket? Füstölgök magamban – mondta Jenas, a klub korábbi középpályása a TNT Sportsnak.

Allistair McCoist a TNT-nek nyilatkozott: – Ez soha nem volt tizenegyes. Ha ezért büntető volt, akkor az szégyen. A játékvezető az egyik legjobb a szakmájában, ő vezette az előző szezonban a BL-döntőt, a 2022-es vb döntőt. A meccs nagy részében nagyszerű volt. De aztán jött ez. Lepattan a labda a játékos mellkasáról, és megüti a bal könyökét. Ez egyáltalán nem volt tizenegyes. Az egész éjszaka erről a döntésről marad emlékezetes.
A Newcastle korábbi támadója, Alan Shearer az X-en így nyilatkozott: „Kiváló harci teljesítmény minden egyes játékostól. Nem szabad, hogy elrontsa egy undorító döntés.”

A Newcastle a győzelme esetén a saját kezébe vette volna a sorsát az F csoportban. A döntetlen azonban azt jelenti, hogy a 16 közé jutáshoz le kell győznie az AC Milant az utolsó csoportmérkőzésen, és azért kell szorítania, hogy a már biztos továbbjutó Borussia Dortmund elkerülje a PSG elleni vereséget.

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Borussia Dortmund 10 pont, 2. Paris Saint-Germain 7, 3. Newcastle United 5 (5-5), 4. AC Milan 5 (3-7). 

 

Borítókép: A vitatott eset, a labda Livramento testrészét találja el
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.