Dárdai Pál Márton fiáról és Marco Rossi szerencsés választásáról

Néhány hónapon belül választ kapunk a kérdésekre. Marco Rossi a 2024-es Európa-bajnokságra a lehető legerősebb magyar kerettel akar elutazni, s ehhez hozzájárulhat az is, ha német utánpótlás-válogatott Dárdai Márton végül Magyarország mellett dönt. A futballista édesapja, Dárdai Pál felidézte a meccset, amikor Marco Rossi a helyszínen nézte meg a Herthában a középső Dárdai fiút.

2023. 12. 23. 11:36
Dárdai Pál, Dárdai Márton
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

alapcsapata adott, a magyar válogatott azonban még erősödhet a 2024-es Európa-bajnokság rajtja előtt. A szövetségi kapitány kijelentette, szeretné, ha márciusban Dárdai Márton is bemutatkozhatna a magyar címeres mezben. a Hertha vezetőedzőjének mindhárom fia német utánpótlás-válogatott volt, ám a legidősebb, Dárdai Palkó a felnőttek között már Magyarországot képviselte, s jövőre idősebb öccse is követheti őt.

Marco Rossi Dárdai Márton játékára is számítana
Marco Rossi Dárdai Márton játékára is számítana a magyar válogatottban (Fotó: Origó/Ladóczki Balázs)

Rossi nem szokott a levegőbe beszélni, szavai alapján Dárdai Márton közel állhat a magyar válogatott meghívó elfogadásához, főleg, ha összevetjük ezeket azzal, amit a szövetségi kapitány a svéd–magyar Sebastian Nanasiról mondott.

Bár Rossi ideális Eb-kerete viszonylag jól körbehatárolható a selejtezők alapján, a kapitány megbízható védői közül senki sem szerepelt annyit az ősszel klubjában, mint Dárdai Márton a Herthában.

Dárdai Pál fiára bízza a döntést

A 61-szeres magyar válogatott Dárdai Pál sok szempontból fontos szereplő fiai pályafutásában, jelenleg a huszonnégy éves Palkó, a huszonegy éves Márton és a tizenhét éves Bence is az ő kezei alatt játszik a német másodosztályú Herthában. Legalábbis az idény elején ez volt a helyzet, jelenleg Palkó és Bence is sérült.

Ahogy azt korábban már legidősebb fia esetében is megszoktuk, Dárdai Pál hangsúlyozta, hogy a válogatott meghívóról való döntésbe ő nem szól bele. A magyar szakember a Nemzeti Sportnak elárulta, Dárdai Márton és Marco Rossi közeledésében egy jól megválasztott meccs is szerepet játszhatott.

– Annyi szerencse lehetett a történetben, hogy amikor Marco Rossi Berlinben megnézte Marcit, úgy alakult a meccs, hogy az első félidőben védekező középpályást, a szünet után belső védőt játszott – idézte fel az idősebb Dárdai. – Nekem az a fontos, hogy a fiam egészséges legyen. Nagyon büszke leszek, ha pályára lép a magyar válogatottban, ahogy az voltam akkor is, amikor Palkó játszott címeres mezben.

Hány Dárdai lehet Marco Rossi Eb-keretében?

Dárdai Palkó még a tavalyi évzárón, Görögország ellen mutatkozott be a magyar válogatottban, utánpótlásszinten öccseihez hasonlóan ő is a német mezt viselte.

Az Eb-selejtezők során viszont nem számított rá Rossi, hiába kezdte jól az idényt a Herthában, a szeptemberi meccsekre nem kapott meghívót, később pedig sérülése miatt már szóba sem jöhetett a kerettagsága.

Ha felépülése után ismét jó formába lendül, még az ő meghívása is szóba kerülhet, de nagyobb arra az esély, hogy Dárdai Márton képviselje a családot a magyar Eb-keretben.

Dárdai Márton tavaly szerepelt a német U21-es válogatottban a magyar csapat ellen, jövőre viszont akár már a felnőtt Európa-bajnokságon Magyarországot képviselheti, a csoportkörben többek között Németország ellen is. 

Dárdai Bence esetében még korai a kérdés, főleg, hogy a fiúk közül egyébként legtehetségesebbnek tartott játékos is sérült jelenleg.

A magyar válogatott június 15-én, Svájc ellen kezdi meg szereplését a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon, előtte márciusban biztosan vív két felkészülési mérkőzést, utóbbiak párosítása azonban még nem ismert.

Borítókép: Dárdai Pál után fia, Dárdai Márton is magyar válogatott lehet (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.