Bajnokok Ligája: A gyanúsított Barcelona rossz sorozata megszakadt

A Barcelona 3-1-re nyert a Napoli ellen, így 4-2-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, 2020 után először. Lamine Yamal ezúttal gólt nem lőtt, de ismét remekül játszott a Barca mezében. Az Arsenal és a Porto nyolcaddöntője nem dőlt el kétszer kilencven perc alatt, a Bajnokok Ligája-idény első kétszer tizenöt perces hosszabbítását hozta a párharc. Sőt a 2016-os döntő óta a Bajnokok Ligája első tizenegyespárbaját is, amelyet az Arsenal nyert meg.

2024. 03. 12. 22:58
Barcelona, 2024. március 12. Fermin Lopez, a Barcelona játékosa gólt lõ a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének FC Barcelona-SSC Napoli visszavágó mérkõzésén Barcelonában 2024. március 12-én. MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét visszavágó szorosnak ígérkezett a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A Barcelona az olaszországi 1-1-es döntetlen után vívta a Napoli ellen a hazai visszavágót, a Porto 1-0-s előny birtokában lépett pályára Londonban, az Arsenal otthonában.

Lamine Yamal Barcelona Bajnokok Ligája Napoli Mario Rui
Lamine Yamal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is jól játszott a Barcelona színeiben. Fotó: MTI/EPA/EFE/Siu Wu

A Barcelona háza táján a meccs előtt Lamine Yamal ügye borzolta a kedélyeket, akivel kapcsolatban több múltbeli dokumentum alapján felmerült a gyanú, hogy idősebb, mint eddig gondolhattuk róla.

Bármi is az igazság, a meccs előtt szárnyra kapott hír nem zavarta meg a fiatalembert: Lamine Yamal és a Barcelona nagyszerűen kezdte a mérkőzést, bő negyedóra alatt már két góllal vezettek a katalánok. Előbb engedte el remekül a labdát, amelyet a húszéves Fermín López küldhetett a kapuba, majd Yamal labdaszerzése és indítása után Raphinha a kapufát találta el, a kipattanóból viszont Joao Cancelo már gólt szerzett.

 

is figyelhette a Napoli gólszerzőjét

A Napoli magához tért a sokkból, és csökkentette a különbséget: Politano passzából Amir Rrahmani szépített, aki két hét múlva a magyar válogatott ellen játszhat Koszovó színeiben. Bizonyára Marco Rossi is figyelemmel kíséri a nápolyiak játékosának szereplését.

A második félidő elején a Napoli tizenegyesben bízott, amikor elesett a tizenhét éves Pau Cubarsí mellett, de hiába, nem avatkozott közbe a VAR, ahogy Yamal közeli lesgóljánál sem, maradt a 2-1. Lindström közelről kiegyenlíthetett volna, de kapu mellé fejelt, ezt pedig Lewandowski megbüntette, a lengyel támadó gólja lezárta a párharcot.

Amikor a Barcelona legutóbb, négy éve Bajnokok Ligája-negyeddöntőt játszott, Lewandowski még a katalánok ellen talált be a Bayern München színeiben, amikor a bajorok 8-2-re kivégezték a katalánokat.

 

Hosszabbítás az Arsenal és a Porto meccsén

Miközben az Arsenal vezeti az angol Premier League tabelláját, a Porto csak a harmadik helyen áll az alacsonyabban jegyzett portugál ligában. A két csapat összecsapását viszont a portugálok várták előnyből, azt az első félidő végéig őrizték, akkor Martin Ödegaard remek átadásából Leandro Trossard talált a kapuba.

A második félidőben ezt megtette Ödegaard is, ám előtte Kai Havertz visszarántotta a rekorder Pepét, aki az első mezőnyjátékos lett, aki negyvenegyedik születésnapja után Bajnokok Ligája-meccsen játszott. Mikel Arteta sárga lapot érő dühöngése ellenére nem volt érvényes a gól, így az idei Bajnokok Ligája-kiírásban elsőként kétszer tizenöt perces hosszabbítás következett a párharcban.

Sőt eljutottak a csapatok a tizenegyespárbajig is – ilyet a Real Madrid és az Atlético Madrid 2016-os fináléja óta először rendeztek a BL-ben. David Raya kivédte Wendell, majd Galeno lövését, míg az Arsenal lövői nem hibáztak, így az angol csapat 2010 után idén újra negyeddöntőt vívhat az elitsorozatban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Barcelona–Napoli 3-1 (2-1), gólszerzők: Fermín López (15.), Cancelo (17.), Lewandowski (83.), illetve Rrahmani (30.). Továbbjutott a Barcelona, 4-2-es összesítéssel.

Arsenal–Porto 1-0 (1-0), gólszerző: Trossard (41.), összesítésben 1-1, továbbjutott az Arsenal tizenegyesekkel (4-2).

 

Borítókép: Fermín López lövi a Barcelona első gólját (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.