A „szlovák Marco Rossi” megéli, amiről az igazi álmodik + videó

Szoros végjátékot hozott a Napoli és a Juventus olasz bajnoki rangadója. A címvédő, az idei szezonban viszont bukdácsoló Napoli végül 2-1-re nyert. A nápolyiak már harmadik edzőjükkel dolgoznak az idényben, s a „szlovák Marco Rossi”, azaz Francesco Calzona továbbra is veretlen a klub kispadján. A szakembert immár ünneplik Nápolyban, ez az igazi Marco Rossi, azaz a jelenlegi magyar szövetségi kapitány álmai között is szerepel.

2024. 03. 04. 8:47
SSC Napoli v Juventus FC - Serie A TIM
Giacomo Raspadori of SSC Napoli celebrates after scoring second goal during the serie A TIM match between SSC Napoli and Juventus FC at Stadio Diego Armando Maradona on March 03, 2024 in Naples, Italy (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto/AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napoli tavaly fölényesen nyerte meg az olasz bajnoki címét, a sikerkovács, Luciano Spalletti mégsem maradt a kispadon. A szakember nem jött ki a klubvezetéssel, azóta pedig már az olasz válogatott szövetségi kapitánya. A Napoli először rutinos Serie A-edzőkkel próbálkozott, de sem Rudi Garcia, sem Walter Mazzarri kinevezése nem vált be, helyettük egy másik, a nyári Európa-bajnokságra készülő trénerre esett a választás. álmai között is szerepel a Napoli kispadja, a klub új edzője végül Francesco Calzona lett, aki a szlovákok válasza Marco Rossira.

SSC Napoli v Juventus FC - Serie A TIM Francesco Calzona szlovák Marco Rossi
A „szlovák Marco Rossi”, azaz Francesco Calzona jó rajtot vett a Napoli kispadján. Fotó: NurPhoto/AFP/Giuseppe Maffia

Calzona 2022-ben mélyponton vette át a szlovák válogatottat, amelyet az ötödik kalapból sorsoltak az Eb-selejtezőre, mégis egyenes ágon kijutott a németországi tornára. Nápolyban már ismerték a szakembert, aki két időszakban is dolgozott másodedzőként a klubnál.

 

Mit érhet el a Napoli?

Calzonának nem kellett lemondania a szlovák válogatott kispadjáról sem, ezekben a hetekben viszont a Napolira koncentrál, amelynek élén négy meccs után is veretlen. A Barcelona elleni döntetlen után a kiesőjelölt Cagliari ellen egy pontot nem lehetett sikernek nevezni, a Sassuolo 6-1-es kiütését már inkább. S ezeket az eredményeket követte a vasárnap este a Juventus ellen megnyert rangadó.

Hvicsa Kvarachelia góljára Federico Chiesa még válaszolt, de kihagyott büntetője után a kipattanóból Giacomo Raspadori megszerezte a győztes találatot.

– Jó úton haladunk, de még sok munka áll előttünk. Ezzel a győzelemmel a csapat jelezte, hogy fontos céljai vannak még idén, és el is akarja érni azokat – mondta a Nápolyban egyre népszerűbb Calzona, aki nem akar a megmentő szerepében tetszelegni. – Nem tudok csodát tenni tíz nap alatt. Nem csináltam semmi különöset, csak annyit mondtam a srácoknak, hogy nyugodjanak meg, és adjanak bele mindent az edzéseken.

A Napoli a címvédésről már lemondhat, az Inter utcahosszal vezeti a bajnokságot, de ha a jó formáját megőrzi a déli csapat, a biztos Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik hely még elérhető, igaz, egyelőre az ott álló Bolognával szemben is nyolc pont a hátránya a csapatnak, tizenegy fordulóval a zárás előtt.

A sérülések által tizedelt Barcelona ellen viszont egyáltalán nem esélytelen a továbbjutásra a Napoli a Bajnokok Ligájában.

 

Marco Rossi jelölt volt a Napoli kispadjára?

Novemberben az igazi Marco Rossi nevét is bedobták a szenvedő Napoli lehetséges következő edzőjeként.

– Számomra a Napoli régi álom, de nem hiszem, hogy megvalósulhat – mondta akkor a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Nemrég viszont Rossi úgy nyilatkozott: míg a Premier League-ből volt konkrét megkeresése, a Serie A-ból nem.

 

Borítókép: Raspadori szerezte a Napoli győztes gólját (Fotó: NurPhoto/AFP/Giuseppe Maffia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.