Anarchia és MMA a futballpályán: ez lett az olasz rangadóból + videó

Tizenkét év után először fordult elő, hogy egy csapat három piros lapot is kapott Serie A-meccsen. Az AC Milan elleni meccset nyolc emberrel befejező Lazio klubelnöke, Claudio Lotito nem is hagyta szó nélkül a bíráskodást. A mérkőzést 1-0-ra a Milan nyerte a Lazio otthonában, de ez az este elsősorban nem a futballról szólt.

2024. 03. 02. 10:31
SS Lazio v AC Milan - Serie A TIM
SOCCER-ITALY-LAZ-MIL/REPORT Referee Marco Di Bello is showing a red card to Marcos Antonio of Lazio during the Serie A soccer match between SS Lazio and AC Milan at Stadio Olimpico in Rome, Italy, on March 1, 2024. (Photo by Ciro De Luca/NurPhoto) (Photo by Ciro De Luca / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP/Ciro De Luca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milan Noah Okafor góljával 1-0-ra nyert a Lazio ellen a Serie A 27. fordulójának péntek esti nyitómeccsén. Ebben önmagában semmi rendkívüli nincs, a Milan megerősítette harmadik helyét, a Lazio maradt nyolcadik. Az összecsapás azonban cseppet sem volt átlagos, erről a Lazio három piros lapja is árulkodik.

Serie A - SS Lazio vs US Lecce
Maurizio Sarri, a Lazio vezetőedzője sem így képzelte a Milan elleni meccset (Fotó: EPA/Riccardo Antimiani)

Az első piros lapot Luca Pellegrini kapta, rendkívül furcsa körülmények között. A Lazio játékosa jelezte, hogy nem akarja folytatni a játékot, mert egyik csapattársa a földre került. Christian Pulisic azonban elvette tőle a labdát, Pellegrini pedig pánikszerűen rántotta vissza a megiramodó Milan-játékost. A szabálykönyv betűje szerint járt a második sárga és a piros, a játék szellemisége talán más ítéletet diktált volna.

A mérkőzés már eddig is feszült volt, de innentől kezdve ellenséges hangulat uralkodott a pályán. A Milan győztes gólja után a hosszabbításban még két játékosát elveszítette a Lazio: Adam Marusic a játékvezető megsértéséért, Mattéo Guendouzi pedig Pulisic elleni törlesztésért kapott piros lapot.

– Pulisic sportszerű játékos. Ha a Lazio meg akart szakítani a játékot, miért nem rúgta ki a labdát? – mondta Stefano Pioli, a Milan edzője, aki elismerte, nem volt szép a meccs, szerinte az döntött, hogy csapata kihasználta a Lazio hibáit.

 

A Lazio elnöke szerint azonnali változás kell

Az egyetlen, amiben mindenki egyetértett, hogy a találkozó nem a futballról marad emlékezetes. A mérkőzés után az egyik szakértő küzdősporthoz, MMA-hoz hasonlította a meccsen történteket.

A Laziónál úgy vélték, az ellenfélnek is járt volna piros lap, míg a római csapatnak az első félidőben tizenegyest kellett volna kapnia.

Claudio Lotito, a Lazio elnöke szerint rendszerszintű változtatásokra van szükség.

Ez a meccs semmilyen sportértékkel nem bírt. Ez egy kikényszerített vereség volt, előre aláírták a halálos ítéletet.

Nem tudom, a játékvezető kicsoda, honnan jött. A ligának létre kell hoznia egy harmadik felet, amely felelősen meg tudja ítélni, hogy betartották-e a szabályokat, különben csak anarchia lesz – mondta a klubvezető.

Borítókép: Ide sárga, oda piros: röpködtek a lapok a Lazio és a Milan meccsén (Fotó: Europress/AFP/Ciro De Luca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.