Sallai Roland látványos ollózását a Bayern sztárja lefagyva nézte + videó

Nem túlzás, Sallai Roland világklasszis mozdulatsort mutatott be a Bayern München elleni meccsen a Bundesliga 24. fordulójában péntek este. A Freiburg magyar válogatott játékosa előbb fejjel tette kapura a labdát, ekkor Manuel Neuer még óriási bravúrral védett, ám a kipattanót Sallai ollózva egyből visszahúzta, amire már a német kapus sem tudott időben reagálni, de a felső léc megmentette a Bayernt a góltól. No nem sokáig, még ennek a támadásnak a végén megszerezte a vezetést a Frieburg, de a Bayern később fordított, nyerni azonban nem tudott.

2024. 03. 01. 22:09
Forrás: X/Freiburg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar válogatott szövetségi kapitány épp most méltatta képességeit egy olasz interjúban , amelyben azt mondta, hogy után ő a legnagyobb magyar tehetség, és megérett a szintlépésre, egy a Freiburgnál jobb csapatban is megállná a helyét. Ami a Bayern München ellen történt a 12. percben, az csak megerősíthette Rossi véleményét: a magyar támadó közeli fejesét Manuel Neuer még reflexből védte, de Sallai ment a kipattanóra, és ollózva egyből újra kapura tette a labdát, ami a felső lécen csattant. Íme a varázslatos jelenetsor:

A borítóképen is jól látható, hogy Sallai ollózását a Bayern német válogatott sztárja, Leon Goretzka lefagyva nézte. Ekkor még 0-0 volt az állás, de a Freiburg még ugyanebben a percben, ugyanennek a támadásnak a folyományaként megszerezte a vezetést, Gunter találta el jól a labdát a tizenhatoson kívülről, a Sallai által kifárasztott Neuer nem tudott védeni. A Bayern a 35. percben Mathys Tel révén egyenlített. 

A második félidő már nem Sallai csapatáról szólt

Szünet után a Freiburg játéka visszaesett, a Bayernnek egyre több helyzete akadt, és bizony érett az újabb bajor gól. Ez végül a 75. percben meg is érkezett, Jamal Musiala vette be a kaput, 2-1-re fordított a Bayern. Ekkor kettőt is cseréltek a hazaiak, a 77. percben Sallai is lejött a pályáról, aki a második félidőben kevésbé volt megjátszható.

Bár a végén a Bayernnek állt a zászló, a Freiburg váratlanul kiegyenlített a 87. percben: egy óriási bedobás után Holer meglepte Neuert egy lövéssel, a kapus nem is tudott a labda után nyúlni, úgy vágódott az a kapuba. A 2-2-es végeredménnyel így végül a Freiburg lehetett boldogabb. A Bayern az egy ponttal nem sokra megy, a vasárnap a Köln otthonában pályára lépő éllovas Bayer Leverkusen tovább növelheti a forduló előtt nyolc pontos előnyét. Sallaiék a kilencedik helyen állnak.

Bundesliga, 24. forduló:

Péntek:
SC Freiburg–Bayern München 2-2

Szombat:
SV Darmstadt–FC Augsburg 15.30
FC Heidenheim–Eintracht Frankfurt 15.30
FSV Mainz–Borussia Mönchengladbach 15.30
Union Berlin–Borussia Dortmund 15.30
VfL Bochum–RB Leipzig 15.30
VfL Wolfsburg–VfB Stuttgart 18.30

Vasárnap:
1. FC Köln–Bayer Leverkusen 15.30
TSG 1899 Hoffenheim–Werder Bremen 17.30

Borítókép: Sallai Roland látványos ollózós mozdulata gólt érdemelt volna (Fotó: X/Freiburg)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.