A Barcelona borzasztó estéje végképp tönkreteheti a szezont + videó

A La Liga 27. fordulójában a Barcelona nem tudta kihasználni az előtte állók pontvesztését, csak 0-0-s döntetlent játszott az Athletic Bilbao otthonában. A katalánok vezetőedzője, Xavi a játékkal sem lehetett elégedett, de nem csak a pontvesztés miatt járt pórul a Barcelona: Frenkie de Jong és Pedri is megsérült, mindkettejüket az első félidőben kellett lecserélni.

2024. 03. 04. 7:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona idénye nem alakul jól. Xavi már bejelentette, hogy a 2023/24-es szezon végén távozik, s egyre valószínűbb, hogy trófea nélküli idénnyel kell elköszönnie. A Barcelona vasárnap este a Girona veresége után felléphetett volna a második helyre a tabellán, de nem tudott nyerni az Athletic Bilbao otthonában, ráadásul két kulcsjátékosát is elveszítette: Frenkie de Jong és is kiesett a középpályáról.

Pedri sérülés Barcelona
Pedri már megint megsérült. Forrás: X/FC Barcelona

Mindkettejüket már az első félidőben le kellett cserélni: De Jong nagyon szerencsétlenül érkezett le a bokájára, Pedrinek pedig újra a combizmával akadt probléma. A 2020-ban érkezett spanyol középpályás az elmúlt három és fél évben 72 meccsen szerepelt a Barcelona mezében, s 71-et hagyott ki különböző sérülések miatt. A következő hetekben az utóbbi szám fog nőni.

 

Xavi is hiányzik a Barcelona következő meccséről

A következő bajnokiról lemarad Ronald Araújo és a vezetőedző, Xavi is, mindketten begyűjtötték az ötödik sárga lapjukat.

– Pedri és Frenkie sérülése megviselte a csapatot. Az orvos azt mondta, hogy egyikük sem néz ki jól – mondta Xavi, hangsúlyozva, hogy a két középpályás sérülése még rosszabb, mint a két pont elvesztése.

Az szinte biztosra vehető, hogy a jövő heti, Napoli elleni Bajnokok Ligája-visszavágón sem Pedri, sem De Jong nem játszhat, pedig egy BL-továbbjutás még szépíthetne a Barcelona szezonján. A képek alapján a holland sérülése tűnt csúnyábbnak, a spanyol lapok azonban mégis arról írnak, hogy várhatóan Pedrinek kell többet kihagynia.

– Koncentrálhatunk a pozitívumra is, hogy jól védekeztünk, de én inkább maradnék a negatívnál: nem játszottunk jól, pedig nagy esélyt kaptunk, megelőzhettük volna a Gironát, és közelíthettünk volna a Real Madridhoz – elégedetlenkedett a bilbaói 0-0 után Xavi.

A dobogósok közül egyik csapat sem nyert a La Liga 27. fordulójában: a Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott a Valencia otthonában, a Girona 1-0-ra kikapott Mallorcán. A Real 66 ponttal vezet, a Gironának 59, a Barcának 58 pontja van.

 

Borítókép: Frenkie De Jong bokasérülést szenvedett a Bilbao ellen (Forrás: X/Barcacentre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.